Първият музей на театралните кукли отвори врати в Сливен

1
141
Добави коментар

Първият музей на театралните кукли на любими литературни герои бе открит в сградата на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Лентата прерязаха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев и директорът на библиотеката Росица Петрова- Василева. На откриването на изложбата присъства и сценографът Емилияна Тотина.

„Радвам се, че за сливенските деца има още една придобивка- тази прекрасна зала. Тук, освен да се запознават с куклите, децата могат сами да творят експонати за този музей. Мисля, че са малко градовете в България, които създават толкова много различни възможности за своите деца, което е хубаво и трябва да се подкрепа. Уверен съм, че това ще се превърне в едно от новите любими места на децата от Сливен“, каза пред присъстващите кметът Стефан Радев.

Изложбата е подредена в една от обновените зали на библиотеката и съдържа над 200 кукли. Те са изработени от деца в страната и са наградени в различни издания на конкурса, съобщават от пресцентъра на община Сливен.