Непалски самолет дири следи от Боян Петров по склоновете на Шиша Пангма

1
169
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес най-накрая времето и китайските власти дадоха зелена светлина на издирването на алпиниста Боян Петров от въздуха. За първи път в историята непалски хеликоптер бе допуснат над небето на Китай, в рамките на спасителната операция. В ефира на Нова телевизия съпругата на изследователя – Радослава Ненова коментира, че машината е управлявана от един от най-добрите пилоти в света, който е участвал в „легендарни мисии”.

Продължава и издирването на Петров по земята. Днес в акцията отново участват тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни. Предвид подобрените метеорологични условия, се очаква дейностите да бъдат по-успешни. Междувременно, жената на Петров стартира инициатива за събиране на средства за спасителната операция.

”Не знам до колко е подходящо, но ето че го направих. Сметка за спасителната акция на Боян. След време застрахователите би трябвало да възстановят пари, но след време не ми върши работа аз имам само СЕГА”, написа Ненова във Фейсбук. Начините за финансова подкрепа са два:

* PayPal превод: [email protected]

* Паричен превод по сметка: IBAN: BG32 UNCR 7000 1523 2695 49 BIC: UNCRBGSF Титуляр: Радослава Георгиева Ненова

Припомняме Ви, че Петров е в неизвестност от 3 май, но новината достигна средствата за масово информиране едва на 7-и. Прочутият алпинист е на експедиция до най-ниския, но в същото време един от най-опасните за изкачване 8-хилядници.