Усман Дембеле иска да играе под ръководството на Юрген Клоп, твърдят агенти

2
569
Добави коментар

Феновете на „Ливърпул“ бяха свидетели на слуховете през тази седмица, свързващи мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп с нападателя на „Барселона“ Усман Дембеле.

Клоп на този етап реши да не отхвърля слуховете, свързващи „червените“ с 20-годишния национал на Франция, и дори подигравателно потвърди, че се интересува от неговия подпис, след като беше притиснат да коментира от журналистите през уикенда.

Въпреки че подписа петгодишен договор с „Борусия Дортмунд“ през 2016-а година, Дембеле премина само след година на „Ноу Камп“ в сделка на стойност 145 милиона евро. Твърди се, че в договора му с „Барселона“, който е с продължителност пет години, има клауза за откупуване на стойност 400 милиона евро.

Контузия в подколянното сухожилие през сезона го извади за шест месеца от тима на „Барселона“, но въпреки че Дембеле не успя да се наложи в състава на Ернесто Валверде след завръщането си на терена, „Барселона“ отхвърлят твърденията, че футболистът е наличен за трансфер през лятото.

Треньорът на „Барселона“ Ернесто Валверде отхвърли възможността да се раздели с Усман Дембеле, след като стана ясно от разговорите между агенти, представляващи всички страни, че Дембеле може да има интерес да работи под ръководството на Юрген Клоп.

Валверде каза: „Трябва да разберем, че той току-що се завърна. Той претърпя контузия, а не е лесно да получиш място в нашия тим.“

„Той е невероятен талант, технически е на изключително ниво, бърз е, може да решава мачове.“

„Може би трябва да поработи върху играта си в защита, както и в някои други аспекти. Като например да пресира, когато загубим топката.“

„Но той е млад, имаше труден сезон, и се надяваме, че ще продължи да се развива през следващата година.“

Достоверни източници на „Отбор.bg“ твърдят, че „Ливърпул“ работят активно зад кулисите, за да осъществят този трансфер.

В същото време „Ливърпул“ са свързвани с Набил Фекир. Още може да прочетете във форума: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=771.0

Коментари