Опит за убийство на зам-кмета на Ловеч от дървената мафия

2
113
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

БЪЛГАРСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
Опит за убийство на зам-кмета на Ловеч от дървената мафия
Според градоначалника Корнелия Маринова досега е имало няколко директни, индиректни и вербални заплахи срещу Цветан Георгиев заради усилията му да спре изсичането на горите

10 Май 2018 14:47
0

принтирай

|

текст

Грубо физическо посегателство е извършено над зам.-кмета Цветан Георгиев на Ловеч тази сутрин – съобщи сайтът  „Ловен Днес“

Георгиев е бил нападнат от неизвестни лица пред жилищния си блок, когато тръгвал на работа от ловешкия квартал „Здравец“. Той бе откаран по спешност в болницата в Ловеч с множество рани по главата и счупен крайник, но без опасност за живота. По-късно е транспортиран за лечение в плевенска болница.

В момента Георгиев е в ортопедичното отделение на болницата в Ловеч с порезни рани.

 Ръководството на общината е убедено, че нападението е свързано с неговите сигнали до прокуратурата в областта на дърводобива.

Нападението срещу заместник-кмета на Ловеч Цветан Георгиев е опит за убийство, заяви кметът на общината Корнелия Маринова на извънреден брифинг.

Според Маринова престъплението най-вероятно е свързано с незаконен дърводобив в общината и служебните задължения на заместника й.

„Ние имаме няколко сигнала изпратени в прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива. Има отправени заплахи, директни, индиректни и вербални спрямо заместник-кмета от този сектор“, каза още Маринова.

От прокуратурата съобщиха, че нападателят е бил маскиран и все още не е установен. Нанесъл е ударите срещу Георгиев с твърд предмет.

По случая е образувано досъдебно производство, а разследването продължава.