Silver.bg – онлайн магазин за сребърни обици, пръстени, медальони, гривни, висулки, синджири, брошки, колиета с имена и други…

2
277
Добави коментар
silverbg
silverbg

От всички бижута, пръстените са най-трудни за избиране. Значението зад защо носим това, което се е превърнало в едно от най-очевидните модни изявления на всички времена. Полезно е да разбираме символизма на всеки пръст и научаването как да изберем правилния сребърен пръстен за всеки повод. Ето всичко, което трябва да знаете, преди да купите пръстен, за да разберете какво правите. Избягнете разочарованието и подарете нещо, с което всеки може да се похвали.

Безименния пръст

Най-известната символика за пръстите е четвъртия пръст на лявата ръка, който в много култури е запазен за годежен пръстен, а по-късно и за сватбен. Въпреки това в някои части на света може пръстена да бъде и на дясната ръка, например в Полша. В някои традиции се смята, че е лош късмет да носите пръстени на „сватбения“ си пръст, тъй като можете да забавите процеса за намирането на истинската любов. Смята се за предизвикване на съдбата.

Кутрето

Съвсем от скоро е модерно да има пръстен на най-малкия пръст на ръцете ни. Хората, които носят пръстени на кутрето си, целят да предизвикат внимание. Смята се за смело модно изявление, което изглежда невероятно и крещи „Аз съм модна личност“. Също така носенето на пръстен на кутрето няма никакво значение или смисъл свързан с някоя религия, традиция или култура. Но придава чувство на интелигентност и убдеждение и спазено обещание.

Средния пръст

Заради своето разположение, пръстенът на средния пръст символизира баланс, хармония и отговорност. Добавя доза стил и изтънчено излъчване на всяка визия. Изглежда добре, без да бъде натрапващо. Средния пръст е популярен избор, тъй като повечето хора не искат да слагат пръстен на безименния си, за да не правят грешно впечатление. Повечето хора избират да заложат на малко по-семпъл стил на самия пръстен, за да бъде видим, но не и отблъскващ.

Палец

Носенето на пръстен на палеца, символизира богатсво, сила и власт. Също така е символ приятелсвто и на човешките взаимотношения като цяло. Палецът е удобен тъй като на същата ръка можете да носите няколко пръстена едновременно. Можете да сложите пръстен, който да е голям и да привлича внимание, но в същото време да Ви е удобен.

Показалец

Показалецът е също толкова популярен, колкото и средния. Често се носи пръстен на него, когато сте част или член на нещо. Може да е семеен пръстен, пръстен, който символизира братство или да е символ на някаква общност. Показалецът е главнодействащ пръст, с помощта, на който извършваме множество жестове. Затова се свързва с надмощие, лидерство и авторитет. Добре е да бъдат красиви, забележими, но не масивни и блестящи.

Количество

Често задаван въпрос е „Колко пръстена можем да носим, без да прекаляваме?“. Истината е, че е въпрос на вкус и гледна точка. Изключително модерно е през пролетта и лятото, когато облеклото  е по-оскъдно от другите сезони, да наблегнете за аксесоари и бижута. Особено ако имате планове да пътувате, да посетите концерт или място пълно с изкуство, е подходящо да покажете стила си. Често само един единствен пръстен е достатъчно.

В крайна сметка качеството е по-важно от количеството. Говорейки за качество, не пропускайте да разгледате сребърните пръстени от Silver.bg. Няма да сбъркате, на който и пръст да ги сложите.