Ferrari 812 Superfast 2018

1
92
Добави коментар
roadhelp.bg
roadhelp.bg

Флагманът V12 Ferrari е силно натоварен, но зашеметяващо бърз и изключително вълнуващ по пътищата в Обединеното кралство. Разбира се, не е ежедневен шофьор – но още по-епичен в резултат

Какво е?

Ферари 812 Superfast прави малко подигравка на начина, по който класифицираме пазара на екзотични автомобили. Наричаме го „супер GT“, защото има дълга V12 двигател отпред и ботуш отзад и затова автомобили като Aston Martin Vanquish S го сравним най-отблизо. И, по очевидни причини, очакваме, че тя ще бъде преди всичко годна за целите на бързото турне.

Но, както всеки един от директните му предшественици, който някога съм задвижвал, като се върнах към 575M, 812 Superfast не иска да се впише. Той има своя собствена програма, собствените си причини за това – и те са доста убедителни причини. Тъй като това е най-мощният и скъп серийно-производствен модел на Маранело; това не е нищо като всеки друг GT автомобил в продажба. Той се чувства широк по пътя и е толкова бърз и вълнуващ, колкото и всеки среднодвижен суперавтомобил, който някога сте способни да карате – да не говорим за по-силно натоварени от много.

Първото ни пътуване по италиански пътища дойде през юни миналата година, когато новото електрическо задвижване на кормилната уредба и пренаредената четириколесна кормилна система сякаш се съчетаха много умело, за да отговорят на динамичните недостатъци на ограничената серия F12tdf. Тогава 812 се почувства като по-естествено чувство, закръглена кола, която да кара дори и F12.

Но какво ще кажеш на британските пътища, на дясно шофиране – и на мразовития, студен ден през март?

Какво е това?

Аз не съм сигурен, че „закръглен“ е как бих го казал. Залепете амортисьорите на „неравен път“, а окачването се занимава с магистрали и добре покрити А-пътища. Тук задвижваният мост се поддържа в достатъчно постоянен контакт с Тармак, за да ви даде увереност да започнете да изследвате какво е способен този двигател.

И, моята дума, това е невероятен двигател; един от такава сила, която прониква в долната половина на хода на педала на газта, са рядкост – и предизвикват дълбоко дъх. На половин газ от скоростите на града, вие ще пуснете през втора и трета предавка и ще отидете достатъчно бързо, за да запазите ентусиазма си, преди да сте мигали. Забършете пълен ход на дросела към 9000 об / мин и ще бъдете зашеметени от огромното, линейно темпо на този автомобил – и ще останете в страхопочитание с музикалната си агресия.

Малко вероятно е да рискувате тези опияняващи пътувания по по-малко от безупречно належащи кръстопътни пътища. Дори в най-мекия му, на 812 на окачване е твърдо до точката, че това е блъскаха, нервно-тестово каране на моменти. Нейната езда и нейното управление са едновременно особено реактивен над подутини, взети на темпо, когато тези изключително широки предни колела могат да започнат да трамвайна линия. В този момент на волана на автомобила – чиято прямота наистина не е проблем на друго място, благодарение на много тегло и добра стабилност на центъра – просто започва да се спука балона. Задното окачване, междувременно – на чиято странична твърдост супер-Впечатляваща работа на автомобила е построена – може да усложни престъплението, като този шум тяло и не ме свърта на едно място над същите неравности, които отклоняват волана един миг по-рано.

Крайният резултат? Това, че карате 812 Superfast надолу по-специално за тестване на B-road, ви напомня за филмовата линия на Оуен Уилсън Armageddon. когато не е сигурен дали е 98% развълнуван и 2% уплашен, или ако е обратното „.

Потърсете обаче повърхности и пътувания, които са подходящи за него, и тази кола ще ви удиви отново и отново. За обработка на отговор и завой в проницателност, както и страничното сцепление и баланс, той се чувства като тя се отказва абсолютно нищо, за да най-добрите средноразположен двигател суперавтомобили и пътни машини.

Това ще ви накара да се запознаете по-нататък, за да сте сигурни в това, защото не можете да стигнете до границите на 812 по пътя. Можете обаче да се насладите на усещане за гъвкавост и желание, което не може да се сравнява с нищо друго на четирите колела. Партнира с посочения по-горе характеристики, което е еднакво спираща дъха за стил му и за неговия обхват, което прави за шофиране опит, който ще ви държи будни през нощта. По всички правилни причини.

Трябва ли да си купя такъв?

812 Superfast е на всеки сантиметър колата подсказва името, което ще бъде. Това не е толкова лесно да се кара, колкото и да е, и може да бъде ясно и внушително. Но това е толкова опияняващо и такова епично тръпче – дори и на пътя, където границите на неговото представяне и възможности за работа са далеч от твоя обхват – че ще направиш чудесни надбавки за него. Вие бихте прегърнали компромиса на шасито, го уважавате и го използвате интелигентно.

След това, за да се потопите в дивата страна на автомобила с пълен тест за Autocar, с еталонни времена на скутера и всичко останало, което идва с него. Засега разкрихме достатъчно основания за безпокойство за пътуването на сместа в Обединеното кралство през 812 г., за да оправдаем връщането на половин звезди на признанието, което изиграхме миналата година.

И след като изпробваме каква е способността на автомобила да се движи по пътя? Имам чувството, че окончателното изчисляване трябва наистина да бъде много интересно обсъждане.

Данни за двигателя

Двигател V12, 6496cc, атмосферен, бензин;

Мощност 789 к.с. при 8500 об / мин;

Въртящ момент 530 литра фута при 7000 об. /

Мин; Скоростна кутия 7-spd двоен съединител автоматичен;

Собствено тегло 1630 кг; 0-62 км / ч 2.9сек;

Максимална скорост 211м / ч;

Икономика 19.0mpg (NEDC комбинирана с HELE);

Скорост на CO2 / емисия 340 г / км;

Съперници Lamborghini Aventador S, Астън Мартин Ванкуиш С