Официално откриха комплекс Парк „Арена“

1
120
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Официално отвори врати най-модерният плувен комплекс в страната – Парк ”Арена” – Бургас. Макар да нямаше лента за прерязване, откриването бе впечатляващо – с демонстрации по синхронно плуване, водно спасяване, еър йога и др.

В рамките на официалната част слово към присъстващите отправиха кмета на Бургас – Димитър Николов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Те дадоха старт и на първото спортно събитие, чийто домакин ще бъде комплексът – квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 година. Срещите започват в същия ден от 18:30 часа и ще се проведат на плувния басейн в комплекса. Първият мач е между отборите на България и Холандия.

”Ще имаме възможност да покрием всички изисквания за различни международни състезания. Басейните могат да станат два, за кратко време може да се обособи игрище за водна топка. Оттук нататък се надяваме и купите да се увеличат. Надявам се това ще вдъхнови и много млади хора да се занимават с този спорт”, коментира кметът Николов. По думите му, изграждането е отнело година и четири месеца. Стойността на проекта е 18 млн. лева.

Официални гости на събитието бяха областният управител Вълчо Чолаков, депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Галя Василева, Диана Саватева, председателят на ОбС – Бургас Костантин Луков, председателят на Камарата на строителите  инж. Николай Николов, представители на Общината, Общински съвет, спортисти и др.