Политическите сили в парламента се обединиха в защита на интересите на българските превозвачи

1
161
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Парламентът възложи на Министерския съвет да обсъди законодателния пакет за мобилност на Европейската комисия и да приеме недвусмислена позиция в подкрепа на исканията на българските превозвачи и в защита на техните и тези на българските граждани права и интереси. Решението беше прието единодушно от всички парламентарни групи със 140 гласа “за”.

Българските депутати отчитат позициите на транспортните браншови организации в редица страни-членки и възможността от нарастване на разходите на българските превозвачи от предлаганите законодателни промени, с които ще бъде застрашена конкурентоспособността им.

Включването на международния транспорт и каботажа в обхвата на законодателството за “командированите работници” не е обосновано и би имало силно негативно влияние върху транспортния сектор в Централна и Източна Европа, както и отражение върху цялата европейска икономика. Голяма част от малките и средни предприятия ще бъдат изтласкани и пазарът ще бъде резервиран само за големи и крупни превозвачи, посочват българските парламентаристи.