Протокол за лечение със стволови клетки

4
268
Добави коментар

ПРОТОКОЛ ЗА ЛЕЧЕНИЕ СЪС СТВОЛОВИ КЛЕТКИ

Нашият протокол за стволови клетки се извършва в рамките на един ден, тъй като стволовите клетки се взимат и повторно се инжектират в същия ден. 

Въпреки това, някои състояния изискват поредица от инжекции, които се случват в течение на около седмица. Тези инжекции включват пред-инжектиране, процедура за екстракция и реинжекция на същия ден на стволовите клетки.

В деня на процедурата на лечение със стволови клетки, първо взима около 10 – 15 мл кръв. Кръвта се обработва в нашата лаборатория и се отделя плазмата, която се активира по специален начин. След първата процедура пациента се подготвя за вземането на стволовите клетки от тазовите кости под локална анестезия. Процедурата, която използваме, се нарича аспирация на костния мозък. Това е различно от биопсията на костния мозък, която може да бъде болезнена. Процесът на аспирация на костния мозък често се описва от пациентите като ротинна процедура.

Докато клетките Ви се обработват и се активират от специалист, ще имате време за почивка. След кратък период от време ще бъдете готови за втората част от процедурата, при която лекарят ще инжектира вашите стволови клетки и естествени фактори на растежа от кръвната плазма, най- често под ехографски контрол. Това позволява на лекаря да определи точното местоположение на инжекцията, както и дисперсията на клетките в тъканите за максимален ефект.

Целта е да се осигури много по-голям брой стволови клетки в увредената област, отколкото тялото ви може да достави само. По този начин се стимулират репаративните функции на организма и възтановяване на увредената зона.

Нашият медицински център инвестира ежегодно в обучения в Америка и Ирландия в стажове и специализации, както за нашите доктори ръководени от д-р Росен Георгиев, така и за лаборанти, медицински сестри и др. Преди няколко години нашият екип започна обучителни проекти част от Regenexx Innovation, с помощта на който помагаме на нашите пациенти, като удвояваме, дори утрояваме броя на стволовите клетки взети от пациента.