Ето как да освободим прищипан нерв и да премахнем болката. Нещо, което всеки трябва да знае

1
147
Добави коментар

Упражненията за разтягане на седалищния нерв могат да бъдат от голяма помощ, защото помагат за успокояване на възпалението и от там за облекчаване на болката. Разбира се, може да ви бъде трудно да ги изпълнявате в началото, така че правете ги бавно, като при издишване увеличавайте разтягането.

Легнете върху равна повърхност, сгънете крака, в който чувствате болката и внимателно го издърпайте към рамото си. Когато почувствате напрежение, опитайте се да задържите крака си в това положение в продължение на 30 секунди. След това отпуснете крака, полежете за кратко и направете още 2 подхода.

Отново в легнало положение сгънете коленете си и внимателно ги издърпайте към гърдите си така, че да не отделяте таза си от пода. Скръстете краката, както е показано на фигурата и обхващайки с ръцете си здравия крак, издърпайте. Задръжте за 30 секунди, отпуснете и се върнете към първоначалната си позиция. Направете още 2 подхода.

Не забравяйте, че движението е най-ефективният начин да се справите с ишиаса, колкото и парадоксално да звучи. То стимулира кръвообращението, премахвайки втвърдяванията на мускулите, като по този начин ускорява възстановяването на седалищния нерв. /Източник zajenata.bg

loading…

Свързани