Кармата или как животът може да се промени към добро

1
130
Добави коментар
wenip
wenip

Кармата – това са последиците, които очакват човек за неговите постъпки. Всяко добро или зло, което вършим, се отразява върху околния свят и върху нашия живот.

Ние можем да променим живота си към добро. Затова е необходимо да знаем основните закони на кармата, които са валидни за всички хора по света. Ако следваме тези прости правила, че направим живота си по-благоприятен, с добрите си постъпки ще си осигурим по-добро бъдеще. Ето няколко съвета за тези, които искат да поправят това, което може би са сторили в миналото.

Законите на кармата Най-важното, което трябва да запомним, е първият кармичен закон, който определя битието ни: „Не можеш да избягаш от последиците. Всяка постъпка има свои последствия“.

Това е самата истина, тъй като извършеното зло винаги ще се връща обратно към вас, колкото и да искате да предотвратите това. Решавайки се на неблагородна постъпка, знайте, че тя ще повлече след себе си верига от причинно-следствени връзки. Придобивайки нещо по нечестен начин, вие губите нещо друго. Ако търсите любов, уважение, добро, щастие, си струва да дарявате това на другите. Заслужете това, станете олицетворение на това, което ви е нужно. Така ще бъдете в хармония със себе си и с околния свят.

Отговорността за нашите постъпки си е изцяло наша. Светът, който ни обкръжава, пак се изгражда от самите нас. Не Вселената определя как ще живеем, а ние самите определяме какъв ще бъде околният свят.

Стремете се да вървите към светлината, доброто, към разбирането, към получаването на нови знания. Не оставайте с мислите си в миналото, тъй като по законите на кармата е важно само това, което се случва с вас именно сега.

Как да променим живота към по-добро В самите закони на кармата се съдържат всички отговори на поставения от нас въпрос. Променете себе си към добро, тъй като Вселената започва от вас. Съществува известна теория, която има много последователи – физически Вселената няма център, тъй като постоянно се разширява. Затова, където и да се намирате в пространството на нашия свят, винаги ще ви се струва, че се намирате в центъра. Това не е случайно, тъй като кармичните закони приличат на този. Вие сте центърът на вашия свят. Нито вашите родители или деца, нито работата, нито нещо друго е способно да замени вашето централно място на сцената.

Сигурно сте чували или чели за седемте закона на Вселената. Те допълват кармичното учение, без да му противоречат. Основният закон е известен на всички – това е законът за привличанено. Той гласи, че всички наши мисли са материални и привличат това, към което са насочени. Ако мислите за нещо лошо, целият негатив ще се насочи към вас по енергийния канал за връзка с Вселената. От друга страна, центърът на изобилието може да ви награди с невероятен успех, ако не се съмнявате в това. Ако проектираме това върху кармичното възприемане на света, то картината ще се получи точно такава – мислейки за успеха и за най-светлото, което може да съществува, вие го привличате в своя живот.

Когато почувствате, че сте направили много грешки в миналото, започнете нов живот. Преразгледайте приоритетите си. Постарайте се да мислите иначе, да мечтаете за нещо по-възвишено. Всичко лошо, което сте направили, все едно ще ви се върне, но в лъчите на светлината, която ще ви подарят вашите добри постъпки, този мрак ще бъде почти невидим. Живейте чрез доброто, правете добро и разпространявайте тази мисъл сред хората. Вселената ще ви въздаде за добрите ви дела.