21 трика за твоя маникюр (за начинаещи)

3
171
Добави коментар
famozni
famozni

Етерим ви представя 21 лесни трика за твоя маникюр. Ако тъкмо стартирате с лакирането на ноктите си отделете няколко минути за най-важните трикове за маникюр. Тук може да откриете идеи, вдъхновение и мотивация за по-добър маникюр.

1. Три пласта са напълно достатъчни

Само три движения на ръката са напълно достатъчни, за да се лакирате. Не прекалявайте с пластовете, тъй като това няма да се отрази благоприятно върху състоянието на лака ви. Оцветете първо едната страна на нокътя, после – другата, а накрая преминете по средата. Движете четчицата на лака винаги от основата на нокътя към неговия връх. Това е напълно достатъчно, за да покрие лакът нокътната плочка отвсякъде.

2. Винаги използвайте основа

Основата придавана на цвета на лака не само плътност, но и допринася за неговата по-голяма издържливост с няколко дни в повече. Основата също така предпазва лакът от надраскване и петна по ноктите.

3. Използвайте старата си четка за устни за да почистите краищата на ноктите

Всички сме излизали извън граничните линии, докато сме се лакирали. Оказва се, че да бъдем точни в техниката при нанасяне на лак, не винаги е толкова лесно. Достатъчно е да потопите четката в лакочистител, след което да я прокарате около нокътното легло, почиствайки нацапаните с лак краища.

4. Намерете правилния безцветен лак

Белият лак е супер модерен в момента. За да сте сигурни, че формулата е гъста и кремообразна, е достатъчно да обърнете шишенцето с отвора надолу и да се уверите, че лакът не изтича лесно оттам. За да се уверите, че е непрозрачен, вземете четка и оберете с нея малка част от вътрешната страна на горната част на шишенцето – ако лакът е чист, значи, че не е достатъчно пигментиран; ако пък е плътен и силен на цвята, значи е цветът, който търсите.

5. Избягвайте бързосъхнещ лак за нокти

Този тип лакове дехидратират ноктите. Затова не са най-удачният избор за вас, независимо дали сте със суха или друг тип кожа.

6. Нанасяйте върху лакирания нокът само един пласт подхранващо масло

Маслото, нанесено върху лака придава блясък на цвета, като същевременно хидратира и ноктите. Маслото има и друго позитивно качество – благодарение на хлъзгавата си микстура предпазва лака от надраскване и олющване.

7. Поставяйте ръцете под студена течаща вода след лакирането

Поставянето на ръцете под струя студена вода или потапянето на пръстите в ледена вода за малко, помага на лака да изсъхне по-бързо.

8. Придайте неонов блясък на ноктите си

За да получите своя неонов отблясък, нанесете бял или непрозрачен лак, преди да полирате повърхността. Неоновият отблясък придава на лакът плътност и дебелина.

9. Нанасяйте тънък, а не дебел слой лак

Всеки път, когато лакирате ноктите си, нанасяйте не повече от два пласта, но никога три. Добре е да знаете, че колкото повече пластове слагате върху ноктите си, толкова по-трудно ще изсъхне той.

10. Съхранявайте лака на хладно, сухо и тъмно място

Най-удачното място за съхранение на лака е хладилникът. Ниската температура запазва формулата и консистенцията на лака, и така удължава неговата годност. Не забравяйте, че поставен на пряка слънчева светлина или на топло място, лакът веднага изменя своята плътност и цвят.

11. Нанасяйте тънък пласт топ за лак

Достатъчни са само няколко капки, за да покриете и полирате лака си. Не прекалявайте. Колкото по-тънък е пластът, толкова по-устойчив ще бъде той.

12. Никога не разклащайте лака за нокти преди нанасяне

Вместо да го разклащате, съветът на специалистите е да поставите шишенцето с лак вертикално между двете си длани и с тяхна помощ леко да го разтъркайте напред-назад. Това гарантира, че няма да има въздушни мехурчета в лака или върху ноктите ви, когато го нанасяте.

13. Никога не режете кожичките

Ако режете кожичките, рискувате да си навлечете инфекция. Добра алтернатива е да ги накиснете в силен чай от лайка. Лайката успокоява раздразнената кожа и премахва зачервяванията. Всяка вечер натривайте кожичките със смес от равни части рициново масло и бял разтвор на йод.

14. Използвайте пинсета, само ако забележите забелена кожичка около нокътя

Това е единственият повод, при който може да прибегнете до намесата на инструмент за премахване на кожичката около нокътя. Добре е да знаете, че подобен проблем е често срещано явление, дори и да използвате овлажнители. За съжаление единственият начин да премахнете обелената кожичка е, като я отстраните с помощта на пинцета или малка фина ножичка.

15. Никога не пилете ноктите си в посока напред и назад

Пилете и оформяйте ноктите си винаги в една посока, в противен случай рискувате връхчетата им да се счупят или да придобият назъбена форма. Неправилното им пилене също може да доведе до тяхното лющене и чупене.

16. Стойте далеч от гореща вода

Не бързайте да миете ръцете си с топла вода, скоро след като сте се лакирали. Топлата вода е естествен враг на лака за нокти – тя благоприятства по-бързото омекване на лака, а оттам допринася и за неговата нетрайност върху ноктите.

17. Използвайте лакочистител без ацетон винаги, когато е възможно

Лакочистителят без ацетон не изсушава ноктите. Също така, ако вашите нокти са сухи или склонни към лющене и чупене, използвайте лакочистител без ацетон.

18. Залагайте на лак с блясък

Лаковете с бляскава формула се отличават от тези с обикновена по това, че се задържат по-дълго време върху нокътната плочка.

19. Използвайте памучен тампон, за да премахнете блясъка за нокти

Понякога блясъкът се оказва доста упорит и трудно може да бъде отстранен от ноктите. За да се справите лесно с него, накисване памучен тампон в ацетон, оформете го на малко топче и го оставете върху всеки нокът в продължение на няколко минути. След това нежно и внимателно притиснете памучния тампон върху нокътя и отстранете блясъка.

20. Избирайте лакове без следните три съставки

Винаги използвайте лакове, върху чиито етикети е отблезязано, че липсват следните три вредни съставки: формалдехид, толуол и дибутилфталат (DBP). Ако трябва да посочим няколко добри марки, ще назовем следните: Essie, Butter London, Deborah Lippmann.

21. Винаги използвайте топ лак

Когато прилагате покртие за лак, го нанасяйте внимателно и плътно върху цялата нокътна плочка. Топ лакът защитава лакът от надраскване и лющене при възникване на рутинни ситуации като – писане с химикалка, затваряне на чекмеджето, отваряне на прозореца, ресане на косата и т.н.