11 трика за по-траен маникюр

3
140
Добави коментар
famozni
famozni

Поздрави на всички,

Лятото е свързано с красиви ръце и нокти. И е лесно да ги направите да изглеждат красиви сами вкъщи. Но се притеснявате за издръжливостта на маникюра си? Е, спрете да се притеснявате и следвайте тези супер лесни трикове, за да направите маникюра си по-дълготраен.

1. Не накисвайте ръцете си във вода преди да се лакирате

Предварителното накисване на ноктите във водата, не е желателно, преди да използвате лак за нокти. По този начин ноктите ви ще задържат водата и ще се надуят. Докато приключите с нанасянето на лака за нокти, ноктите ви ще се върнат към първоначалния си размер, а лакът за нокти ще започне да се отцежда и да се отделя.

2. Изчеткайте ноктите си

Освен, използването на четка за зъби за ексфолиране на устните, използвайте я и за ноктите си. Ако имате достатъчно време, вземете четка за зъби и избелваща паста и изчеткайте ноктите. Това ще направи вашите нокти свободни от мръсотия, което може да пречи на лакът да издържа повече.

3. Използвайте бял оцет

Ако нямате достатъчно време за измиване на ноктите си, можете да използвате и бял оцет. Избърсването на ноктите ви с бял оцет преди нанасянето на основата за лак, ще помогне за премахване на естественото омазняване или натрупвания от ноктите и ще ги направи чисти. Въпреки това, преди да нанесете основата за лак, оставете белия оцет да изсъхне.

4. Пилете ноктите си във формата на кожичките

Ако не оформяте ноктите във формата на вашите кутикули, това ще доведе до разцепване на ноктите. Също така, това може да допринесе за образуването на врастнал нокът, което може да бъде дразнещо. Освен това пилете ноктите си само в една посока, вместо да използвате движения назад и напред.

5. Старайте се да не лакирате кожичките

Ако рисувате вашите кожички с лак, това може да доведе до излющване на лакът за нокти. Опитайте се да не засягате кожичките си, вместо това ги избутайте с помощта на избутвач за кожички.

6. Използвайте лепкав основен слой

За разлика от обикновените базови покрития, консистенцията на лепкава основа е от по-плътната страна. Той образува равен и дебел слой върху ноктите ви. Прикрива несъвършенствата и улеснява по-гладкото нанасяне, което прави лака за нокти да трае по-дълго.

7. Въртете лака вместо да го разклащате

Вместо да разклащате бутилката преди да нанесете, затоплете я между дланите си. Разтрийте няколко пъти шишенцето. А за най-сигурен резултат оставете шишенцето с лака за 15 минути в хладилника преди да се лакирате. Така няма да се появят мехурчета.

8. Запечатайте краищата

Докато нанасяте лак за нокти, не забравяйте да запечатате краищата, в противен случай вашият лак за нокти ще започне бързо да се отчувпа. Понякога в бързането, може да забравите да запечатате краищата неволно, което може да повлияе на трайността на маникюра. Така че, винаги се уверете, че правилно запечатвате маникюра си.

9. Оставете ноктите да изсъхнат естествено

Току що лакираните ръце трябва да се държат далеч от топлина, докато изсъхнат напълно. Когато се опитате да ускорите изсушаване на лака на горещ въздух, това само води до отчупване на лака за нокти. Дори и да бързате, не се опитвайте да изсушавате лака за нокти, като издухвате въздух от устата си; Това ще размаже лака за нокти. Винаги оставяйте лака за нокти да изсъхне естествено.

10 Избягвайте използването на бързо съхнещ лак за нокти

Винаги, когато бързаме, бързо изсъхващите лакове за нокти, идват като благословия. Трябва обаче да ги избягвате. Бързо изсъхващите лакове за нокти се изпаряват много бързо, без да е нужно много време. Тези продукти нанасят по-мек слой върху ноктите ви, което допълнително води до излющване на лака.

11. Избягвайте употребата на хигиенизиращи средства за ръце

Използването на дезинфектант за ръце често не позволява на маникюра да остане дълготраен. Използването на такива продукти ще намали цвета на вашия лак за нокти и в крайна сметка ще избледнее. Същото важи и за други продукти за красота, които съдържат алкохол.