Може ли коктейл от витамини и стероиди да лекува сепсис

1
235
Добави коментар
stupid
stupid

Учените са започнали две нови големи проучвания, за да проверят лечение, което може да има огромно влияние върху водещата причина за смърт в американските болници. Лечението е насочено към сепсис, възпалителен процес на целия организъм, предизвикан от инфекция. 

 

В началото на 2017 г. д-р Пол Марик съобщава, че е започнал да използва лечение, което според него спасява живота на повечето от пациентите със сепсис. Лечението е венозно вливане на витамин на коктейл от витамин С, витамин В1 (тиамин) и кортикостероиди. Накрая, над 700 пациенти са получили коктейла и той казва, че лечението не е имало странични ефекти.

 

Доказателството за лечебното действие на коктейла може да дойде от две големи изследвания, които сега се провеждат. И двете се провеждат според златния стандарт на медицинската наука: Някои пациенти получават лечение, други получават плацебо и нито пациентите, нито лекарите знаят кой какво получава.

 

Д-р Крейг Купърсмит лекувал по метода на  Марик и въпреки това някои пациенти са умрели, но той разказва историята на човек, който е бил „толкова болен, че всъщност е трябвало да го обърнат с главата надолу, за да получи достатъчно кислород в тялото му. Неговите бъбреци не работеха, черният дроб не работеше, костният му мозък не работеше и статистически шансът му да умре беше почти 100%. След като Купърсмит му дава коктейла на „Марик“ състоянието му бързо се подобрява. Шест дни по-късно той е изключен от машината която подържа дишането, и на седмия ден е бил достатъчно добре за да излезе от интензивното.

 

И двете проучвания ще имат външни експерти, заседаващи в съветите, които ще наблюдават данните, те периодично ще преглеждат натрупаните данни.