Делото за убийството на 11-годишната Никол тръгна с протест пред Съдебната палата

1
88
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Делото за убийството на 11-годишната Никол започна днес с протест пред Съдебната палата. Близки на семейството на мъртвото момиче посрещнаха обвиняемия с мълчалива проява под надслов “За справедливо наказание”. При влизането на осмокласника в съда, разгневен близък до почерненото семейство го нападна с яйца, предава БНТ. Мъжът бе задържан от съдебната охрана.

Делото започна в 9:30 часа, но се гледа при закрити врати. Адвокатът на семейство на Никол – Яни Николов каза, че към момента няма никакви данни за смекчаващи вината обстоятелства за младото момче, което днес се изправя пред Темида по обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост. 15-годишният подсъдим не се призна за виновен. Ако вината му бъде доказана в съда, го грозят между 5 и 6 години затвор.

Припомняме Ви, че Никол беше убита с нож в асансьор в бургаския комплекс “Меден рудник” през август миналата година. По случая има задържан – 15-годишно момче. Осмокласникът е обвинен в умишлено убийство чрез нанасяне на прободна рана във врата на жертвата, при което била прерязана вътрешната сънна артерия.