Израелски футболен клуб прие името на Тръмп :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
119
Добави коментар

„Бейтар“ Ерусалим вече ще се казва „Бейтар Тръмп“ Ерусалим

 Израелският „Бейтар“ Ерусалим обяви, че ще добави „Тръмп“ към името си. Така футболният клуб цели да покаже уважение към „смелия“ американски президент.

От „Бейтар“ публикуваха позицията си във „Фейсбук“. От поста им става ясно, че решението им е продиктувано от действията на Доналд Тръмп, който иска да премести американското посолство в Ерусалим.

„В продължение на 70 години Ерусалим очакваше международно признание. Президентът Тръмп със смел ход призна Ерусалим за вечната столица на Израел. Президентът Доналд Тръмп показа смелост и истинска любов към израелския народ и тяхната столица. Тези дни други държави следват неговия пример и дават на Ерусалим подобаващия му статут“, се казва в становището на клуба.

От клуба посочват, че собственикът Ели Табиб и изпълнителният директор Ели Охана са решили да добавят към името на клуба това на „американския президент, който написа историята“. Клубът вече ще се казва „Бейтар Тръмп“ Ерусалим.

„Ерусалим поуст“ посочва, че местната футболна федерация трябва да одобри промяната. Също така изданието отбелязва, че е необходимо и друго разрешение, тъй като в Израел „Тръмп“ е запазена марка.

„Бейтар“ е шесткратен шампион на Израел, а в последните три години игра в Лига Европа. Тимът гордо се е превъзгласил за най-расисткия отбор в страната. Той е единственият в Израел, който никога не е привличал арабски играчи.

През 2013 г. Джабраил Кадиев подписа договор с „Бейтар“ и се превърна в първия футболист мюсюлманин в тима.