Мелания Тъмп бе оперирана от тумор на бъбреците

2
130
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е била оперирана успешно от доброкачествено образувание в бъбреците, съобщиха от Белия дом.

„Първата дама Мелания Тръмп бе подложена на процедура по емболизация за лекуване на доброкачествен проблем в бъбреците. Процедурата се увенча с успех и нямаше усложнения“, каза в комюнике говорителката на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп.

48-годишната Мелания, бивша словенска манекенка, е настанена във военната болница „Уолтър Рийд“  (Walter Reed National Military Medical Center) в предградие на столицата Вашингтон. 

Според двама уролози, които не са запознати лично със случая, най-вероятно става въпрос за вид неканцерогенен (доброкачествен) бъбречен тумор, наречен ангиомиолипом, посочва АП.

Мелания по всяка вероятност ще остане в болница до края на седмицата. Тя бе видяна за последно на обществено място в сряда – на събитие в Белия дом в чест на майки и съпруги на военни.

Президентът на САЩ посети своята съпруга. Тръмп определи процедурата като успешна и каза, че Мелания е в добро разположение на духа. Той остана повече от един час при съпругата си и на излизане не направи изявление за медиите. Президентът е разговарял с лекарите преди операцията и веднага след това. 
 

Heading over to Walter Reed Medical Center to see our great First Lady, Melania. Successful procedure, she is in good spirits. Thank you to all of the well-wishers!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 14, 2018

Вицепрезидентът Майк Пенс разкри, че операцията е била планирана отдавна. „Мелания вече се възстановява“, отбеляза той.

Новината за здравословното състояние на Мелания се появи изненадващо и преди това от Белия дом не е имало никакви индикации, че Първата дама на САЩ има проблеми. 

Бившата лична асистентка на първата дама на САЩ Лаура Буша (съпругата на Джордж Уокър Буш) Анита Макбрайд  коментира, че за нея ограничените съобщения за състоянието на Мелания Тръмп са напълно обясними.

“Бих могла напълно да разбера желанието и необходимостта да бъдат доколкото е възможно лаконични“ – сподели  Макбрайд за CNN и допълни, че тя се е сблъсквала с подобни проблеми относно здравето на Лаура Буш.

Тя обясни, че има разлика между „правото на американците да знаят и необходимостта да знаят“ за здравословното състояние на Първата дама. Тя отбеляза, че избирателите имат право да знаят всичко за здравето на президента, защото са гласували за него, докато това не се отнася до здравето на Първата дама.

Историкът на президентската институция на САЩ Дъглас Бринкли обясни също пред CNN, че болницата, в която е оперирана Мелания Тръмп „разполага с най-добрите лекари в страната“ и каза, че Първата дама се намира в напълно сигурни ръце.