Tesla с автопилот се разби в пожарен автомобил в САЩ.

2
137
Добави коментар

В американския щат Юта, в предградие на Солт Лейк Сити, автомобил Tesla Model, с включен автопилот, се разби в противопожарен автомобил, който е спрял на червен светофар. Както се съобщава от Associated Press, при това шофьорът на „Tesla-та е получил фрактура на глезена.
Ръководителят на Tesla Ilon Mask в своя Twitter постави под съмнение този епизод, тъй като колата се е движела със скорост от 97 км / ч и не е забавила движението си, а жената е получила само фрактура на глезена.

При включването на автопилота Tesla изисква шофьорите да държат ръцете си върху кормилото. Ако системата почувства, че ръцете са свалени, водачът получава предупреждение за изключване на системата. „Автопилотът е предназначен само за внимателен шофьор“, твърди производителят.

Системата, която Tesla нарича autosteer, често се критикува от потребителите. Например, те отбелязват, че автопилотът не забелязва статични предмети, сред които могат да бъдат паркирани велосипеди и автомобили. Също така, автомобилите Tesla многократно са ставали участници в ПТП.