Течен скрийн протектор или протектор от темперирано стъкло: Кой да изберете за вашето мобилно устройство?

4
198
Добави коментар

Искате да защитите дисплея на вашия телефон или таблет? В тази статия ви предлагаме гледни точки за предимствата и недостатъците на течния скрийн протектор и протектора от темперирано стъкло.

Казват, че “скрийн протекторът е първата линия за защита на вашето устройство”. Затова, ако сте готови да закупите качествен и ефективен щит за мобилното си устройство и се двоумите кой вид протектор да изберете, течен скрийн протектор или протектор от темперирано стъкло, тази статия ще ви помогне да изберете правилния продукт според вашите нужди. Първо, и двата продукта са много полезни и осигуряват нужната грижа за вашия дисплей. Те имат различни предимства, в които си струва да инвестирате. В края на краищата, зависи какво търсите. Нека видим какви са разликите и кой продукт е по-добър.

 

Предимства:

Гладкост Течният скрийн протектор е много гладък. Лесен е за поставяне на устройството и осигурява защита на целия екран.

Прозрачност Предлага голяма прозрачност, благодарение на тънката си структура. Ще имате перфектна гледка от всеки ъгъл.

Тъч-чувствителност Тъй като е много чувствителен, отговаря на всеки допир и почукване. Ключът към това е тънката му структура и гладкият материал.

Тежест Не е само екстремно тънък, но и е много лек. Ултра лекият дизайн позволява да се слее с екрана перфектно.

Без въздушни мехурчета, лесен за почистване Течният скрийн протектор предотвратява балончета до голяма степен. Ако мразите въздушни мехури, този протектор е добър избор за вас. Още повече, можете спокойно да го чистите с мек плат.

Подходящ за почти всички модели смартфони и таблети Няма нужда да се съобразявате с модела на устройството и формата на екрана. Универсалният течен  протектор е подходящ за почти всички модели устройства, с изключение на модели със сертификат за IP67 и IP68, тъй като те имат заводски такъв тип защита.

Недостатъци:

По-малко защита при удар Просто казано, течният скрийн протектор не може да се сравнява с темперираното стъкло, когато стане дума за осигуряване на пълна защита при удар. Ако се нуждаете от постоянна защита при удари или изтърване, темперираното стъкло е по-добрият избор за вас.

Сравнително по-малка устойчивост срещу надраскване Не може да защити дисплея ви от всички надрасквания. Екранът на устройството ви ще е поддатлив на остри надрасквания.

Лесно обезцветяване от слънце и мазнини Друг недостатък на течния скрийн протектор е, че няма висока устойчивост срещу слънце, мазнини и прах. В сравнение, е по-вероятно да запазва пръстови отпечатъци.

 

Предимства:

По-голяма защита Благодарение на увеличената си издръжливост, темперираното стъкло се използва при душ кабини, прозорци на превозни средства и скрийн протектори на мобилни устройства. С внушителната 9H твърдост, може да преодолее дори драскотини с нож; това само по себе си говори за зашитните му качества.

По-безопасен Закаляването на стъклото поставя външната част в компресия и вътрешната в напрежение. В следствие на това, когато стъклото се счупи, то се чупи на малки гранулирани парчета, които е по-малко вероятно да повредят екрана ви.

Четири до шест пъти по-здраво от нормално стъкло Закаленото стъкло обикновено има от 4 до 6 пъти здравината на нормално стъкло. Много е здраво и е напълно способно да предотврати и най-грозните драскотини.

Тъч-чувствителност Много е чувствително при докосване. Способността му да отстранява отпечатъци, мазнини, прах и мръсотии му позволява да запази функционалността си за по-дълго време. Това, което му помага да запази качеството си е олеофобното покритие.

Прозрачност Темперираното стъкло е много прозрачно и осигурява кристално чист дисплей. Ще имате перфектен изглед от всички ъгли.

Недостатъци:

Поддатливо на счупване Закаленото стъкло е поддатливо на повреди. Ако ъгълът на протектора, където се смята, че напрежението при опън е най-много, рано или късно цялата структура ще бъде повредена.

Зависи от модела устройство Стъкленият протектор трябва да е специално пригоден за вашия модел устройство, в противен случай няма да пасне на екрана. За съжаление за някои модели телефони е изключително трудно да се намери стъклен протектор и тогава единствената алтернатива е универсалният течен протектор.

 

Присъдата

Протекторът от закалено стъкло има ясно предимство пред течния скрийн протектор. Дали е нуждата от защита срещу надрасквания и повреда или издръжливостта, той е по-добър от другия. Въпреки че течната защита може до някаква степен да е достоверна защита за екрана на вашето устройство, не може да се сравнява с темперираното стъкло.

Закаленото стъкло днес се продава и със заоблени ъгли, което му позволява да бъде поставяно лесно и да защитава целия екран. Освен това, висококачествените протектори от темперирано стъкло са напълно свободни от въздушни мехурчета, по-удобни за премахване и почистване. Така че течните скрийн протектори нямат предимството и в този аспект.

 

Поръчайте