Българи мистериозно изчезват по света | Temaonline.bg

1
227
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Зловеща седмица за България. Една след друга се трупат тревожни информации за българи, които са изчезнали мистериозно в различни точки на планената. Последните новини са за поредната безследно пропаднала наша сънародничка на остров Крит. Бе съобщено също така че полицията издирва две ученички в Чикаго. А таки сутрин научихме, че българин, заминал за Лондон така и не стигнал на адреса, за където е тръгнал. 

Това са само част от случаите от последните 10 дни и това е една много тревожна  и обезпокояваща хронология. 

От четири дни в неизвестност е 38-годишната Антонина Зоева, която живее в град Ретимно на остров Крит – съобщи за „24 часа“ председателят на българското дружество на острова Петър Анастасов, който е уведомен от близките на Антонина, която е от град Сливен.

„След като се свързахме с няколко нейни познати и те потвърдиха, че последно е забелязана в петък около 18:00 часа. Уведомили сме българското посолство. Полицията на Крит се е самосезирала след позвъняване по телефона от семейството й от България, както и от нейна позната, която също е декларирала липсата й“, уточни Анастасов.

Телефоните на Антонина са изключени от петък. Снощи полицията направила проверка на последното място, на което е забелязана – село Хумери до Ретимно.
 

Изчезналата Антонина
–––––––

Това е трети инцидент с българска гражданка в района на град Ретимно от началото на месеца. На 8 май в същия град Ретимно изчезна 37-годищната Десислава Илиева, която живее в град Ретимно.

Жената е в неизвестност от 2 май, а от 7 май майката и брат й пристигнала да я издирват – без никакъв успех. Полицията съобщи, че Десислава е имала връзка с 45-годишен грък, който е бил открит обесен в дома си. Все още не е ясно дали изчезването на Десислава и обесването на мъжа, с когото се предполага, че е била, имат връзка,

Десислава Илиева
––––––-

Един ден по-късно на 9 май бе съобщено, че труп на българката Александа Бижева е изплувал на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит. Трупът е бил без дрехи и е открит от туристи на безлюдно място. 

Александра Бижева
–––––––-

Версията на гръцката полиция е, че българката е паднала и се е ударила тежко, изгубила съзнание и се удавила. но близките й не пиемат тази версия и настояват за втора аутопсия.

Приятелки на Александра се съмняват в тази версия, тъй като жената имала страх от водата и не влизала в морето, дори не смеела да се приближи до водата. Освен това времето е било студено и изобщо не било подходящо за плаж. Пък и Александра не е носила никакви аксесоари за плаж, нито хавлия. Единствената открита нейна вещ е личната й чанта на 50-60 метра далеч от нея.

Александра е имала приятел грък, с когото през зимата живеят в Янина, а през лятото на остров Крит. Тялото й се намира в моргата на болницата в град Ираклео в очакване на повторна аутопсия с надежда да се даде повече яснота. На място от България са пристигнали членове на семейството на Александра.
 

Христо Кънчев

––––––-

От пет дни е в неизвестност 48-годишния бургазлия Христо Кънчев Ангелов, който в събота пристигнал в Лондон. Според негови близки той е кацнал на летище Лутън в събота, 12 май, след което  се е качил на автобус за Лондон, след което следите му се губят.

Синът на Христо – Ростислав Ангелов, който учи в Англия, алармира за изчезването му в социалните мрежи и моли за помощ българи, които живеят на Острова. До вчера телефонът на баща му давал свободно, но от днес вече бил изключен, разказват близки до семейството, които са шокирани от изчезването на 48-годишния мъж.

Синът на Христо Ангелов вече е уведомил българското посолство, властите в Лондон, както и Външно министерство. Полицията е започнала издирването на 48-годишния бургазлия.
 

Натали и Велина изчезнали в Чикаго
–––––––

Две български момичета Натали Наскова (16) и Велина Шентова (18) са в неизвестност от няколко дни и полицията в Чикаго ги издирва активно. 

Натали и Велина били неразделни и учели заедно в Rolling Meadows High School в Чикаго. Живеели в предградието Арлингтън Хайтс. Полицията предполага, че е момичетата са избягали с по-възрастни от тях мъже, които вероятно са членове на най-голямата латиноамериканска улична банда в света ALKQN (Almighty Latin King and Queen Nation). Според доклад на службите за сигурност въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в който членовете й са осъждани и за убийства.

От дома на Натали пък липсвали дрехите и зелената й карта. Въпреки че документът й за пребиваване в САЩ е у нея, ако тя тръгне да напуска страната, ще бъде задържана, тъй като е непълнолетна. Велина обаче не може да бъде спряна, защото има навършени 18 години.

“Моята дъщеря просто не се прибра”, казва Натали Пенчева, майка на Натали за Bg-Voice. “Каза ми, че трябва да остане допълнително след училище, но така и не се прибра”, добавя майката. Тя се е чула по телефона с другото момиче в неизвестност Велина във вторник вечерта. “Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае”. На следващата сутрин и тя изчезва безследно.

Бащата на Велина, Делчо Шинтов, кара камион и не е бил в града по това време, но каза, че се е чул за последно с дъщеря си в сряда сутрин, когато тя му каза, че й е било лошо и че не и се ходи на училище. “Аз и казах, че трябва да иде и тя ми каза добре, ще ида. Трябва да вземе изпити преди да си замине за България” добавя Делчо. “В много добри отношения сме с дъщеря ми” добавя той. Също в сряда, в 10:30 преди обед му се обажда бащата на Натали с информация, че Велина не е отишла на училище. “От тогава и звъня и до сега телефона й е изключен”, казва Делчо Шентов.

Според него и това, което му е казано от разследващите, няколко момичета от училището на българките са казали на полицията, че са видели тийнейджърките на бензиностанцията в Арлингтън Хайтс с мъж, видимо по-възрастен от тях, от латино произход. Към момента от полицията не дават никаква информация по разследването и не са пуснали дори съобщение към медиите.

Родителите на двете момиче са силно разтревожени, тъй като с тях няма връзка от няколко дни. “Телефоните и айпадите им са изключени, няма как да се проследят”, казва майката на Натали. “Най-странното е, че уж са били на училище, а никой от техните съученици нищо не знае”, добавя Наталия Пенчева. “Моля се само да са добре, дано да са някакви детски щуротии. Момичетата са хубави, те мислят още по детски”, са думите на разтревожената майка.