Силна буря удари Плевен навръх празника на града

1
137
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Силна буря удари Плевен навръх празника на града. През цялата нощ аварийно спасителните екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха на горещите точки за отстраняване последствията от силната буря.

Само до 17:45 сигналите за отводняване на помещения, опасно надвиснали предмети, счупени клони и паднали дървета на пътни платна, паркинги, междублокови пространства и градини са около 70. Сигнали за последствия от стихията са постъпвали и през цялата нощ, предават от пресцентъра на МВР.

Техника на Регионалната дирекция започна разчистване улиците в Плевен непосредствено след бурята. Оказано е съдействие на стотици хора.  Пътните платна  в областта бяха спешно разчистени– отстранени бяха паднали дървета на пътя Долна Митрополия – Тръстеник, Долни Дъбник – Искър, Кнежа – Искър.

Бурята връхлетя около 17:00 часа със силни ветрове, дъжд и градушка. Макар и кратко, влошаването на времето е успяло да нанесе значителни материални щети в региона. Работата по отстраняване на щетите ще продължи и днес. Бедствено положение е в сила за община Бяла Слатина, както и в самия Плевен.  До момента има данни за един пострадал, чийто живот не е в опасност, предава Нова. Няма информация за бедстващи хора. Днес стартира опис на щетите.

Междувременно вчера Плевен отбеляза своя празник. Събитията стартираха при слънчево време сутринта, като програмата включваше и откриване на нов паметник на Емил Димитров в центъра на града. Празникът трябваше да приключи вечерта с концерт и празнична заря.