„Бохемска рапсодия“: вижте първия трейлър на биографичния филм за Фреди Меркюри

3
380
Добави коментар
Avtora
Avtora

Излезе първият трейлър на биографичния музикален филм „Бохемска рапсодия“. Сюжетът обхваща 15-годишния период от сформирането на група „Queen“ до грандиозната благотворителана инициатива на 13 юли 1985 г. под надслов „Live Aid“. В рамките на събитието са проведени едновременно два големи концерта на стадион „Уембли“ в Лондон и на стадион „Джон Кенеди“ във Филаделфия, съпътствани от по-малки концерти по същото време в тоговашните СССР, Югославия, Западна Германия, както и в Канада, Япония, Австрия, Австралия.

„Бохемска рапсодия“ е тържество и празнуване на „Queen“, на тяхната музика и на изключителния им фронтмен Фреди Меркюри, който се противопостави на стереотипите и разби статуквото, за да се превърне в един от най-обичаните артисти на планетата. Филмът проследява главоломното издигане на бандата чрез емблематичните им песни и революционния звук, шеметния стил на живот на Меркюри, който на моменти излиза извън контрол, и триумфалното им обединение в навечерието на „Live Aid“, когато Меркюри, изправен пред животозастрашаваща болест, води групата по време на едно от най-големите изпълнения в историята на рок музиката. Това е един процес, утвърждаващ музикалното наследство на една група, която винаги е била по-скоро семейство и която продължава да вдъхновява аутсайдери, мечтатели и любители на музиката до ден-днешен“, гласи краткият анонс към трейлъра.

Сценарият на дългоочакваната лента е написан от Антъни Маккартън, а звездата на филма ще бъде Рами Малек, който ще влезе в ролята на Фреди Меркюри.

Снимките започнаха в Лондон през септември 2017 г. под режисурата на Браян Сингър, който обаче беше уволнен два месеца по-късно заради многобройните си отсъствия от снимачната площадка и поради неразбирателствата си с актьорите и със снимачния екип. Веднага след това на режисьорския стол седна Декстър Флетчър, за да завърши работата по снимките и постпродукцията.

Снимачната работа приключи през януари 2018 г. Разпространението на филма първоначално беше планирано от „20th Century Fox“ за 2 ноември 2018 г., а сега като нова премиерна дата е посочен 24 октомври 2018 г.

Милионите фенове на групата отдавна очакват филм за „Queen“, който да надникне и зад кулисите на бляскавия живот на култовия ù фронтмен. За такъв проект се говори поне от 2013 г., като първоначалната информация беше, че в образа на Фреди Меркюри ще влезе провокативният Саша Барън Коен. Поради творчески различия с изпълнителните продуценти на филма Брайън Мей и Роджър Тейлър от „Queen“ обаче Коен се отказа от този проект.

Месеци по-късно като фаворит за ролята беше посочен Даниел Радклиф, който по това време беше нашумял с образа на Хари Потър. В крайна сметка в ролята ще видим Рами Малек, в чието лице може да разпознаете Елиът Алдерсън – младия, затворен в себе си програмист от „Mr. Robot“, който през нощта се превръща в непроследим хакер, или пък стеснителния Кени от комедийния ситком „Войната вкъщи“.