Имате гъбички? Пробвайте с лавандула

1
332
Добави коментар
teokostov
teokostov

Лавандуловото масло може успешно да бъде използване за борба с гъбичните инфекции. Етеричното масло от лавандула има мощен ефект срещу щамовете на гъбичките, отговорни за инфекциите на кожата и ноктите.

Растителният екстракт от лавандула унищожава редица патогенни щамове на кожата, известни като дерматофити, както и различни видове бактерии „Candida”.

Дерматофитите причиняват инфекции на кожата, косата и ноктите. Бактериалните видове „Candida” живеят в здрави хора без да причиняват проблеми, но при имунен дефицит може да доведат до кандидоза. „Candida” може да предизвика и сериозни инфекции.

В момента се предлагат различни лечения, които често са съпътствани с много странични ефекти. В същото време през последните няколко години се наблюдава увеличение на резистентността към лекарствата за гъбични заболявания.

Етеричното масло от лавандула може да бъде евтина и надеждна алтернатива на стандартното лечение, защото има успокояващ ефект, антиоксидантни и спазмолитични свойства.

Лавандулата може да бъде полезна и при редица други заболявания като: нервна възбуда, неврастения, безсъние, сърдечна невроза, мигренозно главоболие, при стомашно-чревни колики, газове в червата и др.