Днес, на 16-ти май, двама астронавти излязоха в открития космос по поддръжката на МКС

1
221
Добави коментар
redbul80
redbul80

Детайли

Категория: Последни новини

Публикувана на 16 Май 2018

Посещения: 19

Кадър от днешната „космическа разходка“ – астронавтът Рики Арнолд работи от външната страна на МКС. Photo credit : NASA TV

16 май 2018 г. 16:51 ч.

Светослав Александров. Днес в 14:39 ч. българско време астронавтите на НАСА Дрю Фойстел и Рики Арнолд излязоха в открития космос. Това е 210-тата извънбордова дейност по поддръжката на „Международната космическа станция“.

Днешната „космическа разходка“ е осма в кариерата на Фойстел и четвърта в тази на Арнолд. Очаква се двамата да работят от външната страна на станцията в продължение на около шест часа и половина. 

Основната задача на астронавтите е да подменят специални устройства за контрола на температурата на „Международната космическа станция“, благодарение на които се управлява циркулацията на амоняка, използван при охлаждането на системите от външната страна на орбиталния комплекс. В случай че остане допълнително време, Фойстел и Арнолд ще подменят камери на модула „Дестини“ и приемно-предавателни контролери към гредата „З-1“.

Още една „космическа разходка“ е планирана за май, която вероятно ще бъде осъществена съвсем в края на месеца. Астронавтите отново ще са Дрю Фойстел и Рики Арнолд. 

Гледайте на живо протичането на днешната извънбордова дейност тук: НАСА ТВ

http://www.space-bg.org/

http://www.cosmos.1.bg/