Григор Димитров с драматична загуба на рождения си ден – SportVox

1
105
Добави коментар
sheri
sheri

Григор Димитров не успя да си направи хубав подарък за днешния 27-и рожден ден, след като отпадна във втория кръг на турнира в Рим.

В първия си двубой във Вечния град хасковлията записа драматично поражение със 7-6(4); 5-7; 4-6 срещу бившия член на топ 10 Кей Нишикори.

Срещата започна по-трудно за българина, който изостана с 2-3, допускайки пробив в петия гейм. Българинът стигна до равенство от 0-40, след което спаси още два брейкбола, но в крайна сметка загуби сервиса си. В десетия гейм Гришо успя да вземе подаването на съперника и да изравни за 5-5.

Стигна се до тайбрек, който започна много нервно за първата ни ракета, тъй като реферът на стола не даде аут при очевидно излизане на тпката извън рамките на корта. Въпреки избухването си, Димитров показа класа до края и надделя със 7-4 точки.

Втората част се разви с надмощие на сервиращите до седмия гейм, в който Григор направи брейк, за да поведе с 4-3. След това последва много оспорван гейм, в който надделя японецът и по този начин той изравни за 4-4. В 12-ия гейм Нишикори проби отново и взе сета със 7-5.

В последната част Димитров отново пръв проби – след спорна битка в петия гейм – 3-2. Този път Гришо задържа преднината си и дръпна с 4-2. В този момент обаче Нишикори взе контрол над събитията на корта и спечели четири поредни гейма, за да запише успех с 6-4.

В следващата фаза Кей ще срещне германеца Филип Колшрайбер.