Вила Парк „Сърница“

1
336
Добави коментар

Природата ни е изключително богата на разнообразие от растителност и прекрасни  балкански гледки. Пътят до там е много живописен и красив с доста завои, но на места са се отворили доста дупки след зимния сезон. От гр. Пловдив до гр. Сърница се достига за близо два часа и половина – 113 км.

Местоположението е местност Орлино, на около 3 км от гр. Сърница. Вила Парк разполага с общо 5 вили, като във всяка една от тях могат да бъдат настанени по 10 човека. Три вили са ситуирани на едно място, а останалите две са на 800 м. Ние се настанихме във вила номер „Едно“. Както споменах, вилата е за 10 човека и разполага с 5 двойни стаи – 3 спални на етаж 2 и две спални на етаж 1.

В двора на трите вили има паркинг, където може да се паркира, но тъй като другите две вили бяха пълни и имаше доста гости и коли, нашите трябваше да се паркират отвън до пътя. В двора на вилите има зеленина и кът за най-малките посетители – люлки с пързалка, топки, джаги – за да може веселбата да е налице. 🙂 Вила Парк „Сърница“ предлагат и механа с 30 места за своите големи гости. Условието обаче е, че предварително се резервира и се наема с депозит от 100 или 200 лв., като цената зависи от броя гости. При напускане депозитът се връща, ако всички посуди и инвентарът са налице, почистени и запазени в благоприятен вид.

Стаите бяха уютно обзаведени и чисти. Във всяка има собствен санитарен възел с баня и  радиатори, които бяха включени на максимална степен – добре се бяха сетили, защото все пак там е балкан и вечер става хладно, а който желае ще си го намали или спре. 😉  Нашата вила нямаше свързваща връзка между двата етажа и се наложи да слизаме и да се качваме, като заобикаляме през двора. Всеки етаж разполага с веранда с барбекю, а на етаж 1 има кухненски бокс с малък хол.  Не ни допадна, че до верандата на втори етаж има достъп от две от стаите, което не е много удобно предвид факта, че някой може да иска да си легне по-рано или да не иска да му се влиза в стаята. Хладилниците не бяха включени, което също не беше добре, защото носехме храни и напитки, които трябваше да се охладят. На други места, където сме ходили, освен прибори и съдове винаги е имало и овкусители или подправки за салати и ястия, но в случая нямаше.  Бяхме забравили да попитаме за тези подробности и се получи така, че тъкмо бяхме пристигнали, и се наложи някои от нас да отидат отново до града, за да попълнят липсващите продукти. 

Веднага след това всеки се зае с някакво задължение – момчетата се захванаха със скарата, момичетата със салатите. Направихме си вкусна ранна вечеря. А след това се отдадохме на сладки приказки. Нямаше как да пропуснем вечерна разходка покрай красивия яз. Доспат и да се насладим на уникалната ни природа. В близост има доста места, където човек може да се уедини с природата – да седне и да ѝ се полюбува. След като се завърнахме, продължихме вечерта на верандата на втория етаж, та чак до сутринта, когато някои от нас отново се разходиха и успяха да запечатат доста добри кадри от новия ден, а след това се отправихме към леглата да поспим. 

Така приключи престоят ни във Вила Парк „Сърница“ – красива природа и гледки. Красиво направени вилички, но не толкова функционални. За следващи поводи, ще изпробваме други : ))

До скоро, Маги