Столичанин с протестна нота до премиера, иска справедливост за убитото си куче

2
89
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Столичанин написа протестна нота до премиера Бойко Борисов под формата на отворено писмо. Той настоява  справедливост за убитото си куче, което по думите му е било прегазено от полицай, управлявал служебен мотор с превишена скорост.

Според разказа на Данчо Колев, инцидентът се е случил на 30-и април по обяд, на булевард “Сливница”. Стопанинът пресичал на зелен светофар с кучето си, порода мини чихуахуа, когато животинчето било блъснато от полицейския мотор. Униформеният не спрял, а продължил.

Колев е входирал жалба с Софийска градска прокуратура на 1-ви май. Жалба е подал и до МВР. На 12 май се проведе и мирно шествие под надслов “Справедливост за Макс”. Исканията на стопанинът и близките му са да бъде издирен виновникът и подведен под отговорност.

”Въпреки, че Макс е домашен любимец, ние не искаме да се омаловажава престъплението, защото на негово място можеше да е всеки от нас (на пешеходната пътека по време на инцидента имаше дори жена с дете в количка). Плод на чиста случайност и късмет е че никой друг освен Макс не пострада”, пише в протестната си нота Колев.

”Бягството от служител на реда от местопрестъпление е не само срамно за институциите и държавата, но също така се класифицира като особено тежко престъпление. Настояваме да се проведете разследване и да се съберат всички възможни доказателства”, допълва той.