Китай класира криптовалутите и Биткойн не е в топ 10

1
176
Добави коментар

Етереум “грабна златото” сред множеството от криптовалути

 

Прочетете още: “ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА HUAWEI ЩЕ СЕ СДОБИЯТ С ВГРАДЕНИ БИТКОЙН ПОРТФЕЙЛИ НА НОВИТЕ СИ ТЕЛЕФОНИ“

Китайският център за развитие на информационната индустрия (CCID), научно звено под ръковно класиране на 28 монети и техните технологии. Жителите на страната все още са ограничени от търговията с криптовалути.

Класацията се основава на три критерия: технология, приложение и иновации. CCID обаче не публикува методологията си за класаията. Това, което публикуваха, беше списък с крайните резултати – и Ethereum спечели челната позиция, докато Bitcoin беше само на 13-то място. Ето и публикацията:

Според Quartz инициативата беше обявена миналата седмица, предложена от CCID поради липсата на независим анализ на крипто и блокчейн като ръководство за правителства, предприятия и изследователски институти по света. Например агенцията за финансови рейтинги Weiss публикува рейтинг за крипто, който е по-фокусиран върху самата търговия на електронните валути.

Eric Zhao, инженер в китайската академия на науките, каза, че не би приел толкова официално крипто класацията, защото повечето старши експерти не са изследвали достатъчно крипто пространството за да могат да обхванат всички от отличителните черти на технологиите и общността на криптовалутите.

Zhao също така каза:

“Това поне е знак, че служителите започват да третират криптовалутите като неутрално начинание с по-добра технология и иновации, които биха могли да променят нашият свят и вече гоо правят, отколкото просто да оспорват властта на банките и правителството”.

Китай забрани първоначалното предлагане на монети (ICO) през септември миналата година, което отбеляза само началото на регулаторните си мерки срещу всички криптовалути. Въпреки това Китайската народна банка вече изрази интерес да проучи идеята за своя собствена цифрова валута.

 

 

Можете да се абонирате за нас в Twitter и да харесате нашата Фейсбук страница.

Посетете нашият онлайн магазин. Приемаме заплащане и в криптовалути !

Прочетете повече за онлайн допълнителните доходи от нашето меню “Допълнителни доходи”. Представили сме няколко проекта, които сме изпробвали лично и с радост ви ги препоръчваме.