Ново 20! Създадоха бельо, което може да носите със седмици без да го перете!

1
116
Добави коментар

Еколози създадоха бельо, което може да носите в продължение на седмици, без да се налага да го перете.

Уж идеята на кампанията не е да насърчава мързела сред младите, но честно казано, изглежда да е точно така. Всъщност става дума за устойчива мода. Според екологичната компания прането, носенето и изхвърлянето на бельо е истинско разхищение на ресурси.

„Нашият бизнес е устойчивата мода. Традиционият начин на купуване, носене, пране и изхвърляне на надценено бельо е ужасно разхищение на ресурси. То също така е изключително вредно за околната среда,“ казва 27-годишният Мадс Фибигер, главен изпълнителен директор и съосновател на Organic Basics.
Прането и сушенето съставляват две трети от общия ефект върху околната среда и точно по тази причина Organic Basics започва да произвежда бельо.

Специалната съставка е сребро. Този конкретен метал е антимикробен и поради тази причина НАСА използва сребро, за да пречиства водата на астронавтите.
Бельото се предлага с покритие със сребърна формула, което убива 99.9% от всички бактерии и миризими в него, според Organic Basics.

„Формулата работи. Можете да носите нашето бельо много по-дълго, преди да го изперете. Спестяваме време и пари, докато намаляваме загубите на вода и енергия,“ обяснява Мадс Фибигер. Бельото е направено от материали, които могат да бъдат рециклирани напълно.

Компанията пуска първата си колекция от продукти през 2017 г., след като финализира най-голямата краудфъндинг кампания в модната сфера в Скандинавия. Сега Organic Basics се завръщат с ново поколение продукти – Silvertech 2.0.

Продуктите са произведени от 100% рециклирани материали, а сребърната формула е сертифицирана по системата Bluesign, което гарантира, че при производството на продукта са пестени ресурси и са използвани щадящи околната среда технологии.

„Използваме механично рециклиран найлон, който е изключително устойчив като текстилен избор. Също така прилагаме безшевна плетачна технология, която прави бельото удобно за носене, дори и в още по-дълги периоди от време.“

Модната индустрия е тази, която е мръсна и тя трябва да се промени.

Модната индустрия, или по-скоро околната среда, има нужда от по-устойчив подход. В момента пътят, по който върви, е към дори още по-негативно въздействие върху околната среда.

Проучване на фондация Елън Макартър описва как до 2050 г. текстилната индустрия ще е утроила потреблението си на енергия и ще съставлява 26% от вредните емисии в световен мнащаб, в сравнение с 2% през 2015 г.

Компании, като Organic Brands, залагат на потребителите, особено на по-младото поколение, избирайки устойчивостта пред легендарни марки, като Calvin Klein и Diesel. То изглежда е на тяхна страна. Проучване на Nielsen от 2015 г. показва, че 66% от потребителите в световен мащаб са готови да плащат повече за устойчива марка.

„Смятаме, че модната индустрия е мръсно к****е, което не допринася за по-доброто състояние на околната среда. Искаме да покажем, че е възможно да се произвеждат страхотни продукти на разумна цена със 100% устойчивост.“

Опаковка от 2 броя боксери SilverTech за мъже струва 64 долара, докато опаковката от 2 броя бельо за жени струва 56 долара. Досега компанията е продала над 200 000 продукта на около 50 000 клиенти.

Organic Basics в момента провежда четвъртата си кампания за набиране на средства в Kickstarter.

loading…