10 неща, които никой няма да ви каже в училище, но си заслужава да ги знаете!

1
211
Добави коментар

В училище ни наливат в главата скучни факти от различни области на науката.

Но, с ръка на сърцето, си признайте: колко от тези гигабайти научна информация остава в главата ви? Сигурно имате чувството, че училищните и студентските години са загуба на време.

Лично ние сме на мнение, че всичко назубрено рано или късно напълно се изтриват от паметта. Спомняме си само интересната информация, допълнена от усещания. Днес ви предлагаме малко да потренирате мозъка си. Ето 10 факта за нашата планета, които ще преобърнат вашия мироглед. Обзалагаме се, че много от вас не знаят това!

Да започнем …

Ако държите носа си така, не може да издадете бръмчащ звук.

Когато всички световни кина през 1977 г. излъчват премиерата на „Междузвездни войни“, във Франция все още екзекутират хора с гилотина. Последното умъртвяване с обезглавяване се провежда в Марсилия, по време на управлението на президента Жискар д’Естен, на 10 септември, 1977. Екзекутираният е Хамида Джандуби, тунизиец.

Когато умира и последният мамут, египетските пирамиди в Гиза са там от вече около 1 000 години.

Повърхността на Плутон е равна на площта на Руската федерация.

В случай, че сте забравили, че ние сме само песъчинка в тази огромна вселена, погледнете снимките, които сравняват размера на Земята и Слънцето.

И това независимо от факта, че слънцето никак не е голяма звезда. Първенството по размери държи звезда на име VY Голямо куче.

Ето така изглежда черепа на дете до загубата на млечните зъби.

Кожата на гущер… не е приятна гледка!

А знаете ли как растат ананасите? Аз си мислех, че растат по палмите…

Името Барби е един вид псевдоним. Пълното име на куклата е Барбара Милисънт Робъртс.

Съдбата на всеки, който копнее за постоянно самоусъвършенстване, е да бъде вечният студент. Това е добре, защото в съвременната реалност този, който притежава информацията, притежава и света. Съгласни ли сте?

Тествайте с наученото и приятелите си – да видим кой колко знае!

loading…