Прогноза за Челси – Манчестър Юнайтед – Финал за ФА Къп – 19.05.2018

1
157
Добави коментар

Финалът за английската ФА Къп през сезон 2017/2018 противопоставя отборите на Челси и Манчестър Юнайтед. Двубоят на Уембли в събота ще бъде отлична възможност и за двата клуба да приключат с трофей иначе разочароващите си до момента кампании. “Сините” от Лондон завършиха сезона на 5-то място във Висшата лига и се разминаха с местата в зона Шампионска лига, докато “червените дяволи” останаха втори след градския съперник Ман Сити и отпаднаха от Севиля на осминафинала в турнира на шампионите.

Ман Юнайтед ще опита да спечели Купата на Англия за 13-ти път в своята история, което би ги изравнило на върха с Арсенал. Челси пък загуби финала от “артилеристите” през миналия сезон и сега ще се стреми да поправи грешката.

Моуриньо срещу Конте

Двубоят между Челси и Ман Юн се очаква с огромен интерес не само заради това, което предстои да се случи на терена. Допълително масло в огъня налива и враждата между двамата мениджъри Антонио Конте и Жозе Моуриньо, които непрекъснато си разменяха критики и обиди през последните 2 години. Досега те се срещали 5 пъти начело на отборите си, като Конте има превес от 3 на 2 победи.

Статистиката на Моуриньо във финалите

Португалският треньор на Манчестър Юнайтед обаче има в своя полза феноменалната статистика от участията си на финали. Моуриньо е спечели забележителните 12 от общо 14 финала за купи с отборите, които е водил досега. В действителност той е непобеден в редовните 90 минути, тъй като и двете загуби дойдоха след продължения – начело на Реал Мадрид срещу Атлетико за Купата на Краля през 2013-та (1:2) и с Порто срещу Бенфика за Купата на Португалия през 2004-та (1:2).

Моментното състояние на двата отбора

Челси завърши сезона в минорно настроение, след като не успя да спечели двете битки за влизане в Топ 4. Първо лондончани се препънаха срещу Хъдърсфийлд у дома (1:1), а в последния кръг бяха надиграни при визитата си на Нюкясъл с 3:0. Големият проблем в отбора изглежда мотивацията и психологическото състояние. Усилено се говори, че това ще бъде последният мач на Конте начело на тима, което едва ли ще му помогне особено при работата в съблекалнята. През седмицата пък Еден Азар коментира, че би подновил договора си с клуба само при привличане на нови класни футболисти през лятото. Едва ли това се е харесало много на настоящите му съотборници…

Юнайтед се намира в малко по-добра форма напоследък. Голяма заслуга за това изигра победата на терена на градския съперник Сити и обратът от 2:0 до 2:3. Последваха победи над Тотнъм в полуфинала за ФА Къп и над Арсенал в първенството, преди “червените дяволи” да намалят темпото в последните 2-3 мача, които бяха без значение за тях.

Новините около двата състава

Единствените проблеми в състава на Челси са свързани с контузиите на Давид Луис и Дани Дринкуотър, които със сигурност пропускат финала. Голямата дилема пред Конте е на кого да заложи на върха на атаката, като засега Оливие Жиру изглежда с по-големи шансове от Алваро Мората.

На “Олд Трафорд” пък до последно ще се колебаят дали ще могат да използват Ромелу Лукаку в тази среща. Белгийският нападател лекуваше доскоро контузия в глезена и възстанови тренировки едва във вторник. Все пак очакванията са той да започне като титуляр. Не така стоят нещата с Антони Марсиал, който най-вероятно ще пропусне двубоя. Под въпрос е участието и на Маруан Фелаини.

Срещите между Челси и Ман Юн по-рано през сезона

Двата отбора си размениха по една победа във Висшата лига през тази кампания. Челси спечели на “Стамфорд Бридж” с 1:0, а в ответния двубой в Манчестър “червените дяволи” триумфираха с 2:1.

Прогноза

Ман Юнайтед спечели последните си 7 мача за купи, изиграни на Уембли. Смятаме, че “червените дяволи” са отборът в по-добро спортно-техническо и психологическо състояние, а статистиката на Жозе Моуриньо от участията на финали ни вдъхва допълнителна увереност.

Манчестър Юнайтед на Равенство няма залог (Draw no bet).

(При тяхна победа залогът е печеливш. При равенство залогът се отменя и парите се връщат).

*коефициентите може да варират

 Зареждане …

Челси – Ман Юн: Моуриньо има повече козове в ръкава Събота 19 Май – 19:15 ч. – пряко по Diema Sport 2

5 (100%) 1 vote

Свързани статии