Цачева: Проверява се автентичността на писмото от избягалия затворник Пелов

1
126
Добави коментар

Прави се експертиза за автентичността на писмото от избягалия затворник Владимир Пелов, което беше изпратено до медии и до висши държавни институции. Това обяви във Варна министърът на правосъдието Цецка Цачева, цитирана от БТА. По думите й експертите трябва да разберат и кога точно е писано.

Писмото от името на един от най-издирваните рецидивисти у нас представлява четири листа, подписани с името Владимир Пелов и адресирани до медии, президента и омбудсмана. В него пише, че Пелов е невинен. Оръжието, което ползвал по време на бягството от затвора, не било с цел да убива. Не се казва обаче как се е сдобил с него.

„През последните години се полагат много усилия за подобряване на системата за изтърпяване на наказанията в страната“, каза още министър Цачева във Варна. Тя уточни, че това се отнася както за битовите условия в затворите, така и за работата с лишените от сводоба, за да се интегрират успешно обратно в обществото.

Във Варна министърът на правосъдието участва в международна конференция, чийто основен акцент е проектът за нова европейска директива за опрощаването на дълговете на малки и средни предприятия, както и на физически лица. Основен организатор на форума, на който присъстват експерти от Европа и САЩ, е българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.