Айнтрахт победи Байрен и спечели купата на Германия

1
84
Добави коментар

Айнтрахт (Франкфурт) изненадващо спечели купата на Германия. На финала в Берлин „орлите“ победиха с 3:1 фаворита Байерн (Мюнхен), за да триумфират с петия си трофей в надпреварата.

Анте Ребич даде аванс в полза на Айнтрахт още в 11-ата минута след асистенция на Кевин-Принс Боатенг.

В 53-ата минута Роберт Левандовски изравни резултата, след като получи топката от Йошуа Кимих, а головият му удар във вратата, пазена от Лукаш Храдецки, се получи след рикошет.

Баварците не успяха да наложат превъзходство в последния мач на Юп Хайнкес начело на отбора. Опитният 73-годишен специалист замени Карло Анчелоти, но успя да спечели само шампионската титла в Германия.

В 80-ата минута удар Матс Хумелс с глава се отби в гредата. Само две минути по-късно хърватският национал Ребич се разписа за 2:1, носейки огромната радост за запалянковците от Франкфурт. От Байерн протестираха, че Боатенг е играл с ръка при извеждащото подаване за Анте Рабич, но голът беше зачетен след преглед на повторенията.

В добавеното време грандът от Мюнхен имаше претенции за дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Хави Мартинес, но главният съдия Феликс Цвайер не уважи претенциите на шампионите.

В шестата минута на продължението Мият Гачинович се разписа на празна врата за крайното 3:1, след като стражът Свен Улрайх беше напуснал наказателното си поле в опит да помогне на нападателите да изравнят резултата.

Айнтрахт спечели купата на страната за първи път след 1988 година и взе реванш за поражението си от Борусия Дортмунд в мача за трофея през миналия сезон.

Старши треньорът на „орлите“ Нико Ковач ще поеме Байерн от лятото, а мястото му във Франкфурт ще бъде заето от австриеца Ади Хютер.

Байерн (Мюнхен) – Айнтрахт (Франкфурт) 1:3

0:1 Анте Ребич (11)

1:1 Роберт Левандовски (53)

1:2 Анте Ребич (82)

1:3 Мият Гачинович (90+6)