5 упражнения ще ви избавят незабавно от двойната гуша (ВИДЕО)

1
185
Добави коментар

Чистото овално лице е един от белезите на младостта, а двойната брадичка и линиите (наричани още пръстените на Венера) на шията веднага издават или добавят повечко годинки към възрастта ви.

Вместо да давате купища пари на козметиците, изберете друг сценарии, с който ще се отървете от този бич за всяка жена. В следващите редове ще откриете няколко прости упражнения. Повтаряйте ги всеки ден и съвсем скоро ще видите резултата.

Упражнения 1 и 2

Сложете палеца си от една страна и останалите пръсти от другата и хванете мястото, където се образува двойна гуша. След това започнете да мърдате пръстите си масажиращо наляво и надясно, за да загреете мястото. Правете го в продължение на една минута. За по-голяма ефективност, препоръчваме да извършвате това действие 3 пъти дневно.

За второто упражнение е необходимо да свиете показалеца си във формата на кука, а после да го фиксирате и подпрете с палец. След като го сторите, отново подпрете мястото, където е започнала да се образува двойна гуша и започнете  да прибутвате кожата навътре, в посока към гърлото.

Упражнение 3

Започнете внимателно и бавно да намачквате страничните мускули на шията си и от двете стани в продължение на минута – две.

Упражнение 4

Четвъртото упражнение е за шията ви. Поставете ръката си в началото й и после започнете да въртит главата си наляво и надясно, докато брадичката ви сочи ту нагоре, ту надолу.

Упражнение 5

Следващото упражнение е насочено към лимфните възли. То помага за циркулацията на кръвта и производството на колаген. В резултат на това се облекчава брадичката, а мускулите на врата се стягат. ВНИМАНИЕ – този масаж е противопоказен при хора с купероза и розация. Ето и какво трябва да направите – вземете предмеъ, който прави ваклуум и защипете мястото, където е започнала появата на двойна гуша. След това с кръгови движения внимателно раздвижете предмета.

 

Източник: jenata.blitz.bg

loading…