6 Причини защо да използвате гъвкави опаковки за вашите продукти

1
212
Добави коментар
gpetev
gpetev

 

Гъвкавите опаковки са най-бързо развиващият се бранш в опаковъчната индустрия. Те са не само бенефициални за производителите, но и консуматорите имат  ползи от тях. Ползите от гъвкавите опаковки са безкрайни, но ще ви преставим шест от тях.

Леки материали

Едно от основните свойства на гъвкавите опаковки е ниското тегло. От него произлизат и други ползи като ниска разходна норма при опаковката, по-ниски разходи за транспорт и по-лесно съхранение, тъй като заемат по-малко място в склада.

Леките, гъвкави материали са много по-лесни за отваряна от крайния консуматор, по-леки за носене и по-някога осигуряват лесно преопаковане .

Оптимална защита

Повечето опаковки са направени от материали, които издържат на променлив климат и тежки условия като високи и ниски температури и др. Това позволява вашите продукти да бъдат защитени по време на транспорт и престой в склад. Не само това, този вид опаковки защитават продукта и от грубо манипулиране от страна на складови работници, шофьори и др.

Като допълнение, качеството на гъвкавите опаковки се е подобрило многократно през последните 10 години. Чрез специални добавки се постига здравината на 40 микронен филм при 17 микрона. Това означава по-ниска цена и по-голямо удобство при производството.

 

 

Възможност за креативност

Гъвкавите опаковки предлагат широк диапазон за индивидуални решения. Всеки има възможността да оптимизира своята опаковка по вид, форма, размер и др., за да осигури оптимални разходи за опаковане.

Възможността за принтиране на графики с високо качество върху опаковките, намалява разходите за етикетиране , като добавя идентичност на продукта. Това осигурява и по-добра конкурентоспособност на продукта.

 

Материали за гъвкавите опаковки

Когато говорим за гъвкави опаковки, изборът на материали е изключително богат. От стреч фолио, чембер ленти, стреч хууд до картонени опаковки и др. В зависимост от приложението, опаковките се изборът на правилната опаковка е от изключителна важност. Например, използването на полиолефин при хранителните стоки е един от най-добрите варианти, тъй като е преминал одобрение от Министерство на храните. Да споменем само, че при правилен избор, могат да се спестят дост средства, които да максимизират печалбата.

 

Опазване на околната среда

Лекотата на материалите на гъвкавите опаковки, осигурява много по-малко отпадъци в природата. Освен това , при производството на тези опаковки, се използва до 85% по-малко енергия, в сравнение алтернативни опаковки. Това означава, че се намалят драстично въглеродните емисии в атмосферата.

 

Невероятни графики

Както споменахме по-рано, принтирането на графики върху опаковките е свързано с конкурентоспособност на продукта и спестяване на средства от етикетиране. Но тук трябва да се спомене и това, че графиката върху продуктовата опаковка е и перфектното място за реклама. Използването на тази „свободна“ рекламна площ, навлиза все повече в рекламния маркетинг на компаниите. Чрез принтираните графики се намалява бюджета за реклама на компаниите.

Има и други ползи от използване на гъвкавите опаковки, но тези шест, ще накарат всеки да сее замисли за промяна на използваните опаковки и технологии.

Източник: https://www.industrialpackaging.com/blog/6-reasons-why-you-should-use-flexible-packaging-for-your-products