Нов поглед върху продуктивността с новите Full HD монитори Philips 221B8 и 243S5

2
209
Добави коментар
Hitechride
Hitechride

Нов поглед върху продуктивността с новите Full HD монитори Philips 221B8 и 243S5

May 11, 2018

SSlavcheva

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips monitors, обяви нов 21,5” Full HD монитор, зареден с полезни функции. Philips 221B8 предлага набор от усъвършенствани технологии и опции, и обещава живи цветове и кристални детайли, които увеличават значително продуктивността през целия работен ден. А когато има нужда от повече зрителна площ, мониторът Philips 243S5 комбинира ефективен 23,6” Full HD дисплей с екологични функции.

Перфектното работно място започва от тук

Новият Full HD монитор Philips 221B8 включва някои от най-ценените и модерни функции, които са ключът към високопродуктивното работно място. Изключителната технология SmartImage, например, постоянно анализира съдържанието на екрана, за да оптимизира представянето. В зависимост от текущата задача потребителят може да избере между различни режими – Office, Photo, Movie, Game и др. – и да остави SmartImage да настрои контраста, наситеността на цветовете и остротата, за да осигури най-доброто изображение за конкретното приложение. В допълнение, специално проектираният режим Economy намалява консумацията на енергия, докато осигурява подходящо изобразяване на ежедневните офис приложения.

21,5-инчовият TFT-LCD панел разполага с W-LED система на подсветката без трептене, която намалява умората в очите. Технологията SmartContrast автоматично настройва цветовете и контролира интензитета на подсветката като увеличава контраста за по-богати, по-дълбоки тъмни нюанси във видеото, игрите, снимките и прави картината по-естествена и реална. За по-продължителна грижа за очите отговаря режимът Philips LowBlue Mode, който намалява синята светлина с по-къса дължина на вълната, която LED дисплеите произвеждат и по този начин предотвратява възможно увреждане на зрението във времето.

Фокусираният върху ергономията модел 221B8 нямаше да бъде напълно завършен без допълнителни важни функции като режима за четене „като от хартия“ EasyRead и гъвкавостта, осигурена от стойката SmartErgoBase, която прави възможна настройката на височината, завъртането и накланянето до постигане на точна индивидуална позиция.

Където ефективността среща надеждността

Вторият обявен монитор – Philips 243S5 – е издръжлив дисплей, който може да се похвали с високо качество на картината, благодарение на живите цветове на своя TFT-LCD панел без живак, който също предлага SmartContrast. Снабден с всичко необходимо, за да бъде продуктивен още след изваждането от кашона, 243S5 има компактен дизайн, който пести място и същевременно предлага голяма видима площ с диагонал 23,6″ и Full HD резолюция. Наличната опция за монтиране на стена по стандарта VESA го прави отлично решение за среди, където мястото е оскъдно.

Свързани към заобикалящия свят

Поддръжката на множество опции за връзка е необходимост за всяко дигитално работно пространство. По тази причина и двата нови монитора са снабдени с пълен набор от цифрови и аналогови входове като DVI-D, HDMI и VGA, а 221B8 предлага и свързване посредством DisplayPort 1.2 и създаване на мрежа от закачени един към друг монитори. Леснодостъпният конектор за слушалки и двата интегрирани говорителя с мощност 2W допълват мултимедийните и комуникационните възможности.

Богат набор от функции за всякакви нужди

Съзнавайки, че всяко работно място е уникално, Philips предлага пълен набор от професионални монитори, създадени изначално за продуктивност, ергономичност и съответствие с нуждите на съвременните организации от всякакъв мащаб. Новият 221B8 принадлежи на призната линия B8, която включва екологични дисплеи с панели от 22″ TN до 27″ IPS и резолюция Full HD или Quad HD с 1.074 милиарда цвята, както и USB 3.0 портове с бързо зареждане.

От друга страна новият Philips 243S5 подчертава някои от характеристиките на освежената линия S5, където са налични ергономични опции за настройки на позицията и голям набор от портове. И двете моделни линии споделят устойчив дизайн, който намалява въздействието върху околната среда по време на жизнения цикъл на продукта и помага на бизнеса да намали оперативните разходи, благодарение на съответствието с актуални енергийни стандарти и възможностите за намаляване на консумацията.

Philips 243S5 ще бъде наличен по-късно през този месец, а Philips 221B8 – през юни 2018 г. И двата модела са с препоръчителни крайна цена от 269 лв. с ДДС.