Люпко Петрович препоръча треньор за ЦСКА – SportVox

1
179
Добави коментар
sheri
sheri

Треньорският възел на „Арми­ята“ ще се разплете дo часове. Новото име, което влиза в списъка с потенциални настав­ници на ЦСКА, е Ненад Лалатович. 40-годишният сърбин е бил на среща с ръководството на клуба през миналата седмица.

Лалатович е препоръка на Люп­ко Петрович, който е много близък със силните хора в ЦСКА. Той се е изказал ласкаво за Лала­тович, като младият настав­ник е смятан за един от най-перспективните треньори в Сърбия. Петрович е следял от дълго време развитието на Ла­латович и има отлични наблю­дения върху потенциала му, пише „Тема Спорт“.

За последно 40-годишният специалист е водил елитния Чукарички, но договорът му е прекратен по взаимно съгласие на 16 май (сряда). В сръбските медии се пише, че Лалатович е опция и за Раднички Ниш. Но ако трябва да избира между този клуб и ЦСКА, едва ли има съмнение чия оферта ще пред­почете. На този етап той е най-актуалното име, което се коментира за треньорския пост на „Армията“, и развръзка­та по горещата тема в Борисовата градина наближава.

Ненад е известен като много емоционален треньор и голям кибритлия. Той е тотална про­тивоположност на Стамен Белчев като характер. Лалатович често е влизал в здрави спо­рове със съперници, защитавай­ки своя клуб. Не спестява нищо на никого. „Говоря винаги от сърце, без демагогия и избягвам клишетата. Не чета коментарите по форумите. Не ми се за­нимава с мненията на хора, ко­ито не са доволни от живота си. Не ме харесват, защото каз­вам това, което мисля. Изобщо не ми пука. Когато ме обиж­дат, няма начин да остана безмълвен. Ще стане земетре­сение, ако ме провокират“, каз­ва Лалатович в интервю в на­чалото на тази година.

Младият специалист има престои в грандове и като футболист, и като треньор. Той е бивш десен бек, юноша на Цървена звезда, където играе от 1994 до 2002 г., но в този пе­риод на няколко пъти е прео­тстъпван. Записва близо 100 мача за белградския гранд във всички турнири. През 2003 г. е продаден на Шахтьор Донецк, но там не успява да се наложи. Украинците го дават под наем на Волфсбург, като изиграва 5 мача за дубъла през 2004 г. Връ­ща се в Шахтьор, но през 2005-а е наказан за една година от украинската федерация, след като удря съдия. Лалатович окачва бутонките само на 29 години и започва да се подгот­вя за треньорска кариера, като става наставник през 2011-а. През сезон 2014/15 г. е начело на Цървена звезда, водил е и Войводина, който е един от емблематичните отбори в Сърбия. Интересен факт е, че е работил с десния бек на Левски Милош Цветкович – бил му е наставник в Напредак Крушевац. Според запознати именно Лалатович е фаворит за ЦСКА към този момент. Само ако не­щата с него не се получат, ще се пристъпи към назначението на българин. Любо Пенев зами­на за Валенсия, след като мина­лата седмица имаше разговори с червените. Що се отнася до Стойчо Младенов – той продължава работата си в Ка­захстан, отборът му е във въз­ход и на този етап ангажира­нето му е много малко вероят­но. Македонецът Чедомир Яневски също не изглежда близо до „Армията“.

Красимир Балъков обаче има големи шансове да започне ра­бота в ЦСКА. Вариант е той да стане главен мениджър на клуба от новия сезон. Бил е обсъждан и за треньорския пост, но на този етап е по-вероятно функ­циите му в Борисовата гради­на да са други. Най-актуалната конфигурация е Лалатович да бъде треньор, а Балъков – гла­вен мениджър.