Филм за Светослав Стоилов от Перник и лечението му с Кибер Нож (видео)

1
134
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

Историята на Светослав Стоилов

Светослав Стоилов е на 20 години, от Перник, и се лекува от рак на белите дробове. Приложено му е лечение с Кибер Нож – ефективна алтернатива на операция за премахване на туморите при лечение на различни ракови заболявания, която съчетава производство на радиация с роботизирана ръка.

„CyberKnife е система, която проследява и потвърждава мястото на тумора и позволява автоматична компенсация на движенията на пациента, т.е. насочва лъчите като в реално време наблюдава определената за манипулация зона, като предпазва здравите тъкани от облъчване“, информира проф. д-р Кайхан Енгин, ръководител на отделението по радиоонкология.

„Докато лежа и слушам музика, машината се движеше бавно около мен. Обясниха ми, че преценява прецизно позицията на тумора и същевременно облъчва под най-ефективни ъгли, така че да не засяга здрава тъкан. Усещам, може и да си въобразявам, едно затопляне от лъчите. Моето усещане е, че действа. А относно продължителността на процедурата – тя варира между 25 минути и 1 час. След това се връщах към обичайните си занимания и така до следващия сеанс“, споделя впечатленията си Светослав Стоилов.

Лечението с Кибер Нож, безкръвен и безболезнен метод, е доказал своя успех не само при тумори в мозъка, но и при такива в гръбначния стълб, гръбначния мозък, белия и черния дроб, панкреаса, надбъбречната жлеза и простата, както и други труднодостъпни зони.

Катедрата по радиационна онкология, благодарение на знанията и опита на специалистите, модерната апаратура и сътрудничеството с болницата Джон Хопкинс, осигурява на своите пациенти световно ниво на лечение.