„Милан“ може да не играе в евротурнирите :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
192
Добави коментар

Отборът на „Милан“ е заплашен от забрана за участие в евротурнирите през следващия сезон. „Росонерите“ завършиха на 6-о място в Серия „А“, с което си осигуриха мачове от турнира Лига Европа, но финансовият феърплей на УЕФА може да се окаже проблем за италианския гранд.

Преговорите между футболната централа и клуба за разсрочване на погасяването на заемите на клуба не се увенчаха с успех и сега „Милан“ ще трябва да отговаря пред компетентните органи.

„Разследващата камара на УЕФА за финансов контрол взе решение да изпрати италианският клуб „Милан“ да се яви на изслушване пред Адвокатската камара заради нарушаване на правилата за Финансов феърплей и по-специално на изискването за равновесие. След внимателно изследване на документите и обясненията предоставени от клуба, вземе решение, че няма как да се постигне споразумение. Основният проблем е свързан с неяснотата около рефинансирането на взетия от клуба заем, който трябва да бъде изплатен до октомври“, обявиха от УЕФА.

На фона на тези дългове ръководството на тима не спести и средства за купуване на играчи, като английските медии посочват, че през летния трансферен прозорец се били изхарчени около 200 млн. паунда за привличане на нови попълнения.

До момента централата наказваше единствено клубове от Източна Европа с подобна санкция, а с грандовете намираше начин за споразумение. „Галатасарай“, „Панатинайкос“, „Цървена звезда“, „Партизан“, „Динамо“ Москва и „Днипро“ са само част от засегнатите отбори, които изтърпяха наказания заради финансови неуредици.