Маскиран мафиот застреля собственик на дискотека в Подгорица

1
183
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ЧЕРНА ГОРА
Маскиран мафиот застреля собственик на дискотека в Подгорица
Висок, едър, облечен в черно с качулка и силиконова маска на лицето мъж се доближил към Миодраг Крушчич откъм гърба му и изстрелял срещу него няколко куршума.

23 Май 2018 14:20
0

принтирай

|

текст

Собственикът на известната дискотека „Бигъл“ Миодраг Крушчич  (49 г.)  е бил убит снощи около 18.45 ч. в Подгорица, докато седял в градината на ресторант „Палата“ с журналистката от черногорския вестник „Vijesti“ Йелена Йованович, съобщава черногорският в. Vijesti

Висок, едър, облечен в черно с качулка и силиконова маска на лицето мъж се доближил към Миодраг Крушчич откъм гърба му и изстрелял срещу него няколко куршума.

Ранен, Крушчич се опитал да избяга, но след два-три метра паднал на тревата. Убиецът се приближил до него и отново изстрелял още няколко куршума, след това успял да избяга. Журналистката е леко ранена в главата от счупено стъкло.

Веднага е откаран в болницата, без признаци на живот, подложен е на спешна операция, но е починал без да дойде в съзнание. В тялото му имало 13 рани от огнестрелно оръжие.  

 

 

След убийството специалните части за борба с тероризма започнаха да контролират входовете и изходите от Подгорица към Цетине, Никшич, Зета и Златица. Специалните части претърсват автомобили, проверяват лица от интерес за службите за сигурност и извършват засилен контрол на движението.

 

Viša državna tužiteljka naložila je obdukciju tijela Miodraga Migija Kruščića, koji je sinoć izrešetan na Starom aerodromu.https://t.co/dDhXLANKjd
— Antena M (@antena_m) May 22, 2018

 

Полицията смята, че Крушчич е убит в разчистване на сметки между два черногорски престъпни клана. Крушчич е смятан за близък до „шкалярския клан“, който е в конфликт с „кавачкия клан“. Затова представители на „кавачкия клан“ са били разпитани веднага след убийството. По-късно същата вечер полицията съобщи, че е открила опожарен автомобил VW Golf 6, с който най-вероятно убийците са избягали след покушението. Колата е открита в полето на пътя за Голубовци.
 

Срещата му с журналистака била по повод на спора около закупуването на плажа „Тръстено“, заради което той е подложен на постоянни проверки и заплахи. Той искал да разкаже и кой и защо запалил дискотеката му на 18 март т.г.  
 

Крушич е известна фигура от подземния свят в Подгорица и е бил собственик на клубовете Puba 111, City Hall, City Becks, Marketa и Dr Brier.

Той попадна във фокуса на вниманието на 8 януари, когато полицията проведе антимафиотска операция в клуб “Urban bistrou 21” и арестува мафиотите Стеван Стаматович, Милица Шашкович и Бобан Вуксанович от Подгорица, заедно с Миодраг и Александър Йокич от Котор, които били на една маса с Крушич. До тях под масата имало чанта пълна с оръжие, готово за стрелба. Тогава Крушич се оправдал че просто видял приятели и седнал да си поговорят и нямал нищо общо с оръжието. Вината поел Стаматович, който казал, че чантата била негова и той я пазел за друг приятел, който трябвало да си я вземе.