Науката разгада тайната в хореографията на Джако | Temaonline.bg

1
204
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ТОЗИ ЛУД, ЛУД СВЯТ
Науката разгада тайната в хореографията на Джако
Оказва се, че знаковият танц от видеото на песента Smooth Criminal от 1988 г. е заснет с използване на една хитрост – и тя най-после е разгадана

23 Май 2018 15:50
0

принтирай

|

текст

Оказва се, че копирането на движенията от танците на Майкъл Джексън могат да имат сериозни последствия върху човешкото тяло, съобщи Лента. Индийски неврохирурзи предупреждават феновете на Краля на попмузиката, че в опит да повторят танците може да се осакатят завинаги.

Учените изследвали хореографията на Майкъл Джексън от гледна точка на натоварването върху органи и части на тялото и стигнали до извода, че води до сериозни травми, много, от които неизлечими.

Движенията от танците към песента „Smooth Criminal“ например, буквално са в състояние да потрошат гръбначния стълб на човек, ако не са изпълнени със специални обувки и подготовка.

 

Явно Джако и танцьорите от неговата трупа са притежавали изключително крепко здраве и издръжливост, за сложните трикове на сцената, с които смайват, дори са носили специални обувки и скрити опори.

Като доказателство за своята теза, учените привеждат данни за натоварването върху костите при наклон от 25º и 30º, а Майкъл Джексън и неговата група са изпълнявали движенията под наклон 45º.