Берое освободи петима – SportVox

1
263
Добави коментар
sheri
sheri

Ръководството u спортно-техническият щаб на Берое проведоха среща след края на сезона.

На нея треньорът Александър Томаш е обявил на кои играчи няма да разчита през следващия сезон – футболистите също вече са уведомени за решението на наставника. Фланелката на заралии през следващата кампания няма да носят защитниците Веселин Пенев, Георги Динков и Павел Виданов, крилото Антон Карачанаков и нападателят Серджиу Негруц. Малко преди края на сезона клубът се раздели и с още един бранител – Иван Иванов. Тимът пропусна да завоюва третото място – финишира на пет точки зад Левски.

Румънецът Серджиу Негруц потвърди, че няма да продължи кариерата си в Берое. Той така и не успя да се наложи в състава на Александър Томаш. В първите мачове от сезона румънецът бе единствената алтернатива за върха на атаката, но той не се възползва от открилата му се възможност. След пристигането на Мартин Камбуров в отбора ролята на 25-годишния футболист стана периферна. Румънският футболист благодари на клуба за възможността, която му предостави и за изкараната година под Аязмото. „Пожелавам късмет и всичко най-добро на Берое“, написа Негруц в една от социалните мрежи.

Договорът за наем на Карачанаков пък изтича, а контрактите на Пенев, Динков и Виданов също свършват. От изброените най-много шампионатни мачове изигра Карачанаков – 26, но в тях фланговият футболист отбеляза само 1 гол. Виданов бе на терена в 23 срещи, а друг защитник – Георги Динков – в 18. Ветеранът Веселин Пенев, който е и един от капитаните на Берое, изигра само 6 двубоя. Очаква се Берое да започне подготовка за новата кампания на 11 юни.