Как да се храним, за да прочистим черния дроб?

2
382
Добави коментар
teokostov
teokostov

Работата на черния дроб е свързана с отстраняването на токсичните вещества от кръвта. Продължителното наслагване на токсини в черния дроб намалява неговата ефективност и съответно започва да се чувства все по-голяма слабост.

Специална нискокалорична диета за прочистване на черния дроб трябва да се прилага най-малко веднъж годишно. Тя ще подобри целия тонус на организма, ще окаже положително въздействие върху външния вид и ще намали умората.

Диетата за прочистване на черния дроб трае една седмица, като през този период се налага да се откажете от някои продукти и храни:

Забравете за: рафинирани въглехидрати
Хлябът и захарта допринасят за увеличаването на нивата на кръвната захар, което влияе негативно върху ефективността на черния дроб.

Забравете за: Продукти, подлежащи на преработка (напр. пастьоризация)
Такива продукти ще възпрепятстват прочистването на черния дроб, поради съдържащите се в тях консерванти, оцветители и стабилизатори.

Забравете за: Риба и морски дарове
В морските продукти, като риба тон например, се съдържа живак.

Забравете за: Готови месни продукти
Такива продукти са колбасите, саламите, готовата кайма. Те съдържат нитрити и допълнително натоварват черния дроб.

Забравете за: Алкохол
Напълно трябва да се откажете от консумацията на алкохол, поне по време на диетата. Не е никак лошо да не консумирате алкохол изобщо.

Какви продукти са за предпочитане?
Избирайте плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, които допринасят за прочистване на организма. Бобът и ядките също са за предпочитане. Добре е по време на диетата да консумирате по-големи количества вода и зелен чай.