9 правила, които всяка жена е добре да знае | За един по-щастлив и по-успешен живот!

2
228
Добави коментар

Е, не са относно мъжете… Правилата се отнасят за кожата и как да се грижим по-добре за нея, за да бъде по-дълго свежа и здрава.

Правило номер 1 е свързано с начина на избор на продуктите. Доверявайте се на консултантите в магазина или дрогерията, а не се подлъгвайте по опаковката. Кожата на приятелките ви не е като вашата и да изберете същото не е много удачен вариант. Послушайте професионалистите, за това кой продукт ще е най-ефикасен за вашата кожа. На пазара има от всички подходящи продукти в различни ценови класа и със сигурност ще ви предложат най-доброто за вас и вашия портфейл.

Правило номер 2 е свързано с начина на нанасяне на дневния крем. Обърнете внимание, че грубия натиск и кръгообразните движения, не са подходящи. Някои от свойствата на крема зависят точно от начина на нанасяне. А вашата цел е продуктът максимално да бъде полезен и да не намаляваме, а подсилим свойствата му. Заложете на нежното и леко потупване. Така ще стимулирате кръвообращението и ще помогнете кремът по-лесно да попие.

Правило номер 3 е свързано с процедурата, която е най-важна за добрия вид на кожата. Това е хидратацията. Добре овлажнения епидермис има защитни сили срещу агресивните климатични фактори на околната среда. Затова процедурата, която задължително не трябва да пропускате, е хидратацията на кожата.

Правило номер 4 е свързано с това как да направим кожата по-нежна и мека и изглежда добре. Тук важното условие е редовното почистване и разгримиране. Отнася се за всички, независимо дали ползват цветна (декоративна) козметика или не. Задължително се прави 2 пъти дневно (сутрин и вечер). Сутринта измиването само с вода не е достатъчно, защото през нощта се натрупва себум, който затруднява дишането на кожата. Вечер – за да я почистим от грима и наслоения прах. Има достатъчно варианти на пазара, а можете да си приготвите и домашни.

Правило номер 5 е за всички с чувствителна кожа. Тази кожа изисква по-специални грижи, за да я предпазите от алергични реакции и въздействията на околната среда. Използвайте възможно най-щадяща козметика без етерични масла, ароматизатори, консерванти. Подходяща е т нар. медицинска козметика или дерматологична, която е обогатена с неутрални съставки.

Правило номер 6 е свързано с избора на слънцезащитен крем. Преди да купите такъв е необходимо да определите фототипа на кожата си. Те са от I до VI и се определят от различните оттенъци и цветове на кожата и косата ви. Колкото по-нисък е фототипът ви, толкова по-висок слънцезащитен фактор ви е нужен.

Правило номер 7 е за всички със суха кожа. Обикновено сухата кожа е вследствие на дехидратацията и. За нея е необходима подхранваща терапия под формата на маски, които ще и осигурят необходимите вещества, за да е защитена от въздействието на околната среда.

Правило номер 8 е за всички с мазна кожа. Често при нея се получава онова лъщене, което притеснява много от жените. Когато върнете баланса на епидермиса, всичко ще се нормализира. Това можете да го постигнете като използвате хидратиращ и матиращ крем. Така ще уравновесите процесите по отделяне на себум и ще прикриете недостатъците на кожата.

Правило номер 9 е за всички дами на възраст 40+. Това е възрастта, в която осезаемо започва да намалява еластичността на кожата, а бръчките се задълбочават, стават видими и трайни. Сега е времето да обърнете внимание не само на здравословния си начин на живот, но и на включването на противостарееща (анти-ейдж) козметика. Съдържащите се в нея антиоксиданти, ретинол, Q10 и други, ще забавят стареенето и ще запазят младежкото ви излъчване.

Козметика за лице вижте тук …