30-годишен асеновградчанин излезе от дома си и от тогава роднините му са в паника

1
81
Добави коментар

 
30-годишен мъж от асеновградския квартал Горни Воден е в неизвестност от 22 май. Вечерта на същия ден Атанас Попов оставил мобилния си телефон и колата вкъщи, обадил се в работата си, че няма да отиде на следващия ден и излязъл от дома си. Оттогава е в неизвестност, а близките му са много притеснени дали е добре.

                        

За случилото се алармира в социалните мрежи братът на Атанас – Георги Попов. Той разказа, че брат му е сериозен и стабилен човек, който никога до момента не е създавал безпокойства за роднините си. Последно Атанас Попов е бил видян в кв. Горни Воден около 22 часа на 22 май.

„Той живее с баща ми в Горни Воден, не е семеен. Не е имало нещо, което да предизвести, че ще бяга, че ще отиде нанякъде или нещо подобно. Просто се е обадил, че няма да ходи на работа. Оставил си е колата вкъщи, излязъл е и повече не се е върнал”, разказа братът Георги Попов.

Преди да излезе от дома си Атанас е оставил вкъщи и ключовете си. По данни на близките му той не е имал сериозна приятелка. Не се е оплаквал от подобни сърдечни проблеми.

„Документите му са вкъщи. Единствено личната му карта не можем да намерим. Предполагаме, че е в него, но не е ясно. Може и без документи да е. Никъде не ходи без колата. Изключително рядко се движи пеша, а същата вечер е излязъл пеша”, обясни брат му.

Още на 23 май т.г. Атанас Попов е обявен от полицията за общонационално издирване. Данните на МВР до момента показват, че младият мъж не е напускал пределите на страната. Ако обаче е преминал границата със страна от ЕС, може и да не е бил регистриран на граничния пункт, уточняват близките му.

„В момента или предстои в кв. Горни Воден да се включи следово полицейско куче в издирването му, защото Атанас е тръгнал пеша”, казват роднините на изчезналия мъж. Той работел в частна фирма в Асеновград, където също нямат информация какво би могло да провокира действията му.

„Обикалям Пловдив с колата и го издирвам. Проверих Централна гара. Преглеждаме и записи от видеокамери от часа и деня на изчезването му дали не е минал отнякъде, но засега нищо”, разказва още братът на Атанас.

И той, и останалите роднини и приятели на Атанас Попов призовават, ако някой има информация за него, да се обади в най-близкото управление на МВР или на телефон 112. В нощта на изчезването си Атанас е бил облечен със сиво яке, сини дънки и кафяви обувки. Висок е около 1,80, с нормално телосложение, с кафяви очи.

Източник: в. Монитор

loading…