Съдът постанови постоянен арест за мъжа, стрелял по бившата си в Свети Влас

1
119
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаският окръжен съд взе мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо 54-годишния мъж от Равда, който стреля по бившата си в Свети Влас. Той е обвинен в опит за умишлено убийство – престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме Ви, че инцидентът се случи на 8 май, в магазин за хранителни стоки в курортното градче. Обвиняемият влязъл и стрелял с газ-сигнален пистолет към ухото на 46-годишната продавачка, с която преди живеели на семейни начала.

Съдът счете, че от събраните до момента в хода на досъдебното производство доказателства, може да бъде изведено обосновано предположение за авторството на деянието. По мнението на настоящият съдебен състав съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържан.

Наличието на постоянен и настоящ адрес на обвиняемия, данните за здравословното му състояние, както и данните за трудовата му ангажираност не са такива обстоятелства, които да изключват категорично опасността от извършване на престъпление или от укриване. От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че няма пречки спрямо обвиняемия да се приложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в помещение на следствения арест – гр. Бургас.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.