Сексманиакът Харви Уейнстийн се предаде в полицията | Temaonline.bg

1
107
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

След нови две обвинения в изнасилване и сексуален тормоз, скандалният холивудски продуцент Харви Уейнстийн се предаде на полицията в Ню Йорк и бе арестуван.

Уейнстийн пристигна в полицейски участък в Ню Йорк около 07.25 ч. (14:25 ч. бълг.вр.) с няколко книги в ръцете си.

Съдията определи парична гаранция от $1 млн. долара. Уейнстийн се съгласи да предаде паспорта си и да носи гривна, която ще проследява местонахождението му.

Днешното решение на Уейнстийн да се предаде идва след редица преговори между него, адвокатите му и прокурори, пише NPR.

Адвокатът му разкри, че вече е договорен пакет от споразумения – холивудският продуцент ще плати на съда $10 млн. гаранция и и още $1 млн. в брой, ще носи проследяващо устройство, казват представителите на правозащитните органи в Ню Йорк.

Също така пътуванията на Уейнстийн са ограничени и той трябва да предаде на властите паспорта си.

Според прокуратурата той е използвал „позицията, парите и властта си, за да подмамва млади жени в ситуации, в които може да извършва сексуално насилие срещу тях“.

 

Луша Евънс и още една анонимна жена пърив разказаха за сексуалните подвизи на Уейнстиъйн

––––––––– 

През месец октомври 2017 г. „Ню Йорк таймс“ публикува журналистическо разследване с изобличение, че за 30 години Уейнстийн е подлагал на сексуални посегателства сътрудничките на компанията, в която той е бил ръководител. Пъривят обвинител бе Луша Евънс, след това срещу него свидетелства още една жена, която обаче остана анонимна. По-късно с обвинения срещу него излязоха над 80 жени, сред които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

След потока от обвинения към Уейнстейн много жени по света излязоха с изявления, че са тормозени от могъщи мъже. Това даде началото на движението #MeToo.

По-рано днес холивудският актьор Морган Фрийман се извини, след като 8 жени го обвиниха в непристойно поведение на снимачната площадка или по време на промоционални ангажименти.

Една от неназованите дами е млада асистентка, която твърди, че месеци наред през лятото на 2015 година е била обект на сексуален тормоз от страна на Фрийман по време на снимките на комедията „Обир със стил“.

Жената обвинява актьора, че периодично я е докосвал без позволението ѝ, коментирал е външността ѝ и се е опитвал да повдигне полата ѝ, интересувайки се живо дали носи бельо.