Прогноза за Реал Мадрид – Ливърпул: Голова фиеста като за финал?

1
169
Добави коментар

Настъпи времето за финала на Шампионска лига! Реал Мадрид и Ливърпул, два от най-титулуваните европейски клубове, се изправят един срещу друг в спор за трофея на Олимпийския стадион в Киев. Испанският гранд ще се стреми да продължи своята доминация в турнира, печелейки трета поредна титла. Английският клуб пък е решен на всяка цена да прекъсне тази серия и да добави първа европейска купа във витрината си след онзи луд финал с Милан през 2005-та година в Истанбул.

Изходни позиции на двата тима

Реал Мадрид влиза в двубоя в ролята на фаворит. Шампионска лига е любимият турнир на “Белия балет”, който спечели последните две издания и ще изиграе своя 4-ти финал в последните 5 сезона. По пътя си към Киев момчетата на Зинедин Зидан елиминираха някои от най-силните отбори на Стария континент в момента – Пари Сен Жермен, Ювентус и Байерн Мюнхен. Тимът от “Сантяго Бернабеу” преследва своята 13-та титла от най-престижния клубен турнир в света и ще се опита да спечели седми пореден финал, в който се появява.

Именно Ливърпул е последният отбор, побеждавал Реал Мадрид във финален двубой в турнира. Това се случва през 1981 г., когато “мърсисайдци” печелят с 1:0 в Париж. Едва ли много хора са очаквали Ливърпул да стигне толкова далеч в кампанията през този сезон. Тимът, воден от Юрген Клоп, обаче показа впечатляващ футбол и заслужено стигна до финала, елиминирайки по пътя си Порто, Манчестър Сити и Рома. Сега отборът от града на Бийтълс ще опита да спечели “Kупата с големите уши“ за шести път в своята славна история.

Специална оферта за нови играчи на Betfair

Водещият букмейкър Betfair предлага атрактивна оферта за всички играчи, които все още нямат регистрация в сайта на компанията:

Увеличен Коефициент:

50.00 за победа на Реал Мадрид и 60.00 за победа на Ливърпул

Важат правила и условия. Необходимо е да посетите сайта на Betfair, да направите своята регистрация и да заложите 1€ за успех на един от двата отбора в редовното време.

Можете да се възползвате от тази оферта ТУК>>>

Новините около двата състава

Зинедин Зидан няма никакви проблеми с контузии и наказания в своя състав – всички футболисти на “Белия балет” са на разположение за финала. Не така стоят нещата в лагера на техния противник в тази среща.

Юрген Клоп не може да разчита на защитниците Жоел Матип и Джо Гомес и халфа Алекс Окслейд Чембърлейн, които са контузени. Емре Джан пък се възстанови изненадващо бързо от травмата си и има шансове да се появи на терена.

Атаката ще вземе превес над защитата

На финала в Киев се срещат два отбора, изповядващи подчертано атакуваща философия, които са и най-резултатните в този сезон на Шампионската лига. Ливърпул вече отбеляза 46 попадения в 14 мача досега (включително квалификациите; средно по 3.29 в двубой), с което счупи рекорда за най-много голове в една кампания. Преди това той беше притежание на Барселона (45 гола в 16 мача през сезон 1999/00). Водещите реализатори за мърсисайдци до момента са Мохамед Салах и Роберто Фирмино с по 10 гола, а Садио Мане вкара 9. Реал Мадрид пък наниза 30 гола в 12 мача досега (средно по 2.5 гола на мач), половината от които са на сметката на Кристиано Роналдо.

Но освен че бележат много, Реал и Ливърпул същевременно допускат доста голове. Мадридският гранд успя да запази мрежата си суха само 3 пъти през тази кампания (2 пъти срещу кипърския АПОЕЛ и веднъж при визитата си на Ювентус). “Кралският клуб” допусна 15 попадения във вратата си или средно по 1.25 на мач. Подобна е ситуацията и с Ливърпул – “червените” инкасираха 16 гола или средно по 1.14 на мач.

Последните 9 мача на “лос бланкос” в Шампионската лига неизменно завършваха с 3 или повече отбелязани попадения. В двубоите на Ливърпул пък линията за Над 2.5 гола бе покрита в 9 от последните 10 случая.

Подходът на двата отбора

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп категорично отхвърли варианта да променя своята философия за предстоящия сблъсък. Най-вероятно ще видим футболистите на Ливърпул в обичайния им атакуващ стил на игра с много агресия, преса по целия терен, високо темпо и бързи контраатаки. Реал Мадрид пък не е отбор, който ще стои в задни позиции, за да чака своя шанс. “Белия балет” ще опита да доминира в средата на терена и да атакува свободните пространства на противника при всяка възможност. Очакваме двубой с отворена игра, множество атаки в двете посоки и голям брой създадени голови положения, които неминуемо ще доведат и до доста попадения.

Прогноза за Реал Мадрид – Ливърпул: Над 3.5 гола в мача

*коефициентите може да варират

 Зареждане …

Реал Мадрид – Ливърпул: Голова фиеста като за финал? Събота 26 май – 21:45 ч. – пряко по bTV Action

5 (100%) 1 vote

Свързани статии