Да превърнем трудностите във възможности с помощта на Дафа.

1
112
Добави коментар

Източните философии.
„Като много хора на запад, аз имах един дълготраен интерес към източните философии, включително акупунктура, китайските билкови лекарства, тай чи, ци гун, и връзката между ума и тяло. Исках да разбера смисъла на живота, да живея в хармония с природата, и да имам дълъг и здравословен начин на живот.  Мисля, че древната култура на Китай, с цялата си мъдрост и знание, има много какво да ни научи – как да живеем в хармония с природата и един с друг в обществото.

Фалун Дафа е перлата.
Но днес имам чувството, че Фалун Дафа е перлата в короната на традиционната култура на Китай. Източната медицина ни учи, че за да имаш дълъг и здравословен живот, трябва да имаш чисто сърце и малко желания. И Фалун Дафа ни учи на това. Като не става въпрос да се търсят външни решения за различните проблеми или болести. Става въпрос човек да установи в себе си принципите за Истина, Доброта и Търпение, като постепенно, но постоянно подобряваме своя характер, издигайки по този начин съзнанието си на едно по-високо ниво на съществуване.
Дълбоки промени.
Занимавам се практиката от малко повече от три години и преживях дълбоки промени във външния си вид, в разбиранията си и в здравето си. Аз преподавам в трудната среда на публична гимназия, където е лесно да станеш осъдителен и нетърпелив с учениците. Но Фалун Дафа практиката ми помогна да оставам балансиран и спокоен и да превръщам трудностите във възможности – да усъвършенствам в себе си правдивост, състрадание, въздържание – основните принципи на Фалун Дафа.

Нашите деца, нашите училища и всеки аспект на нашето общество ще се подобри, ако върнем тези принципи на правилното място – в сърцата си.“

Западен практикуващ