Тазгодишният Карнавал на биоразнообразието ще бъде на тема „Любовта в природата“

1
147
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Тазгодишният Карнавал на биоразнообразието ще бъде на тема “Любовта в природата”. Пъстрото традиционно събитие ще се състои днес, от 17:00 часа на Открита сцена “Охлюва”.

Карнавалът се организира за осми път. Традиционно той събира над 100 пъстри и уникални участници от детските градини и основните училища в града. Заедно със своите родители и преподаватели те превръщат майския ден в истински празник на природата.

БФБ посвети 2018 година на любовта в природата. На тази невидима, но могъща сила, без която не можем. Любовта, която осмисля живота и е причина да продължава кръговрата му поколение след поколение. Защото любовта е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени…

Специално жури ще връчи наградите в отделните категории. За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Индивидуално участие • награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса. • награда за най-оригинален „зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др. • награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.) • награда за авторска творба (стихотворение, песен и др.)

Групово участие: • награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – танц, сценка, пресъздаване на приказка, басня и др. • групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо/ято от един вид диви животни (жаби, чапли, лопатарки и др.), семейство от един вид, обитателите на една екосистема и т.н. 

Карнавалът на биоразнообразието се организира в рамките на проект „Солта на живота“ на БФБ, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз.